Νέα τριετής συμφωνία για αγορά ελληνικών καπνών από Philip Morris

Νέα τριετής συμφωνία για αγορά ελληνικών καπνών από Philip Morris

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τριετής συμφωνία για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου υπεγράφη χθες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International με την εγχώρια θυγατρική της «Παπαστράτος». Tαυτόχρονα, η θυγατρική καπνοβιομηχανία τίθεται επικεφαλής για τις αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Μάλτας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International Ανδρέα Καλαντζόπουλο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «Με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Philip Morris International επισφραγίζεται η πρόθεση της διεθνούς αυτής εταιρείας να προμηθευτεί από τους Ελληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016-2018 και, από την άλλη, η δέσμευση που έχει αναλάβει το υπουργείο να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα καταστήσουν ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και υψηλής ποιότητας την παραγωγή ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνοεί τη συλλογική δραστηριοποίηση και την εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά κυρίως προσθέτει αξία στον μόχθο του Ελληνα καπνοκαλλιεργητή».

«Με τη συμφωνία συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα, η Philip Morris International δεσμεύεται να συνεχίσει να αγοράζει τα επόμενα τρία χρόνια σημαντικές ποσότητες ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου. Η συμφωνία αυτή αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διατηρούμε ακλόνητη τη δέσμευσή μας για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας και την αξιοποίηση επιπλέον επιχειρηματικών ευκαιριών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής πολυεθνικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή