Σύντομα (25/02/16)

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Grace Santorini στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία διεθνώς

Λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στο κόσμο για γαμήλιο ταξίδι κατήρτισε η εφημερίδα Telegraph περιλαμβάνοντας και το Grace Santorini στη Σαντορίνη. Το ξενοδοχείο, μέλος της αλυσίδας Grace Hotels, έχει δυναμικότητα 21 δωματίων και σουιτών. Eπίσης, η αλυσίδα Aria Hotels ανακοίνωσε την ένταξη στο χαρτοφυλάκιό της του παραδοσιακού τουριστικού συγκροτήματος Cressa Ghitonia Village με δυναμικότητα 15 κατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων, το οποίο βρίσκεται λίγα χλμ. από τη Σητεία. Η Aria Hotels έφθασε πλέον τα 14 ξενοδοχεία μπουτίκ, ανεξάρτητες κατοικίες και παραλιακά συγκροτήματα σπιτιών. Αναλυτικά, διαθέτει 8 μονάδες μπουτίκ εκ των οποίων 3 στη Κίμωλο, 3 στην Κρήτη και από 1 στο Μέτσοβο και στους Κήπους των Ζαγοροχωρίων. Επιπλέον, η αλυσίδα διαθέτει 4 ανεξάρτητες κατοικίες, εκ των οποίων δύο στα Χανιά, 1 στη Σέριφο και 1 στη Σαντορίνη και 2 παραλιακά συγκροτήματα σπιτιών στη Κίμωλο. Οι δύο αλυσίδες Grace και Aria είναι μέλη του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Libra Group που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη.

Από 2 έως 3 Οκτωβρίου το 4ο Travel Trade Athens

Το 4ο Travel Trade Athens 2016, o κορυφαίος θεσμός του Δήμου Αθηναίων για την προβολή της πρωτεύουσας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου. Η 4η διοργάνωση θα φιλοξενήσει στην Αθήνα πάνω από 85 εκπροσώπους tour operators, τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στον χώρο του συνεδριακού τουρισμού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Με αφορμή την προσεχή διοργάνωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η προβολή της Αθήνας αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες του δήμου. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διοργανώσεων (2013-15) πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 συναντήσεις μεταξύ ξένων και Ελλήνων συμμετεχόντων από τον χώρο του τουρισμού, ενώ φιλοξενήθηκαν περί τους 200 αγοραστές από 29 χώρες.

Kαλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου με μετρητά της Nexans, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και προθεσμία ασκήσεως των δικαιωμάτων προτίμησης από τις 5/2 έως και 19/2/2016. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν στα 21,080 εκατ. Ετσι, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 28.746.093,75 ευρώ διαιρούμενο σε 22.996.875 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,25 ευρώ εκάστη. Οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στη Μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιών στο σύστημα άυλων τίτλων, που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους. Η ημερομηνία πίστωσης καθώς και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της εισηγμένης.

Συνεργάτις της Ευρωπαϊκής Πίστης η SAS

H Ευρωπαϊκή Πίστη επέλεξε τη SAS ως στρατηγική συνεργάτιδα της στη διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης. Με την υιοθέτηση των λύσεων SAS Fraud Framework for Insurance και SAS Visual Analytics, η Ευρωπαϊκή Πίστη επιτυγχάνει να θωρακίσει τόσο την ίδια όσο και το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που διαθέτει, ενώ παράλληλα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και στην αυτοματοποίηση των εσωτερικών της διαδικασιών στον κλάδο αποζημιώσεων αυτοκινήτου. Μέσω ενός προηγμένου μηχανισμού analytics, η εταιρεία στοχεύει να μειώσει τον δείκτη ζημιών και να αυξήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Παρουσιάστηκε ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας

Ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες ως καλή πρακτική. Με τη δημιουργία του κώδικα αυτού η Ελλάδα πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου δημοσίευσης μη οικονομικών πληροφοριών με τρόπο που να δίνει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα και να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020», με σκοπό να αποτελέσει ένα πρακτικό εργαλείο διαφάνειας και αυτοδέσμευσης στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας για όλες τις Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή το νομικό τους καθεστώς. Ο κώδικας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Qualitynet Foundation (QNF) με το German Council for Sustainable Development (RNE) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή