Η Volvo Cars προβλέπει ρεκόρ πωλήσεων για το 2016

Η Volvo Cars προβλέπει ρεκόρ πωλήσεων για το 2016

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ πωλήσεων για τρίτο συνεχές έτος, το 2016, αναμένει η premium εταιρεία αυτοκινήτων, Volvo Cars, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Χακάν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson).Ο κύριος Σάμουελσον προέβλεψε επίσης ότι τα λειτουργικά κέρδη θα είναι αυξημένα για το 2016, χάρη στην ανάπτυξη παρουσιάζει η Volvo στις τρεις βασικές αγορές της, την Κίνα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόβλεψη έγινε την ίδια μέρα που η Volvo ανέφερε ότι τριπλασίασε το λειτουργικό της κέρδος για το 2015 στα 6,6 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK), από 2,13 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK) την ίδια περίοδο το 2014, ενώ τα έσοδα για το έτος έφθασαν τα 164 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK), σε σχέση με 137,6 δισεκατομμύρια το 2014.

Επιπλέον, η Volvo ανέφερε σήμερα ότι το 2015 κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών με 503.127 αυτοκίνητα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 89 ετών της που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από το λανσάρισμα της νέας σειράς 90 και την ισχυρή ζήτηση για τα υπάρχοντα μοντέλα. Η Volvo σημείωσε επίσης ότι πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων και για το 2014, με 466.000 αυτοκίνητα.

Η Volvo εφαρμόζει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού που ανέρχεται σε 75 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK), ως τμήμα της μακροχρόνιας στρατηγικής της φιλοδοξίας να καταστεί παγκόσμιος παίκτης στο premium τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χάρη στην ώθηση που της δίνει η πλήρης ανανέωση της προϊοντικής της γκάμας, η Volvo θέτει ως στόχο να προσεγγίσει το διπλασιασμό των πωλήσεων της μεσοπρόθεσμα, αγγίζοντας τις 800.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Το 2015, η εταιρεία έκανε σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη αυτών των στόχων.Καταρχάς, ξεκίνησε η παραγωγή του πολυαναμενόμενου SUV της, XC90. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους η εταιρία είχε λάβει πάνω από 88.000 παραγγελίες, αριθμός που μακράν ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες της. Η παραγωγή του XC90 οδήγησε επίσης στην εισαγωγή μιας τρίτης βάρδιας στο εργοστάσιο της Τορσλάντα στη Σουηδία, για πρώτη φορά από το 2008, γεγονός που απέφερε 1500 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, η Volvo προχώρησε σε αναδιοργάνωση με στόχο μια πιο καθαρή αποτύπωση ως προς το πώς και το πού δραστηριοποιείται, ενσωματώνοντας τους τρεις συνεργαζόμενους κλάδους της στην Κίνα. Έτσι, είναι σε θέση να παρουσιάζει ακριβέστερη εικόνα της εταιρείας, από λειτουργική και οικονομική άποψη.

Το δεύτερο μισό του έτους, ξεκίνησε η κατασκευή της νέας εργοστασιακής μονάδας της Volvo, προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η λειτουργία της αναμένεται να αρχίσει το 2018. Χάρη στο νέο εργοστάσιο, η Volvo θα είναι σε θέση να κατασκευάζει και να πωλεί αυτοκίνητα σε κάθε μία από τις τρεις βασικές αγορές της, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, δίνοντας έμφαση στις παγκόσμιες βλέψεις της.

Το Δεκέμβριο του 2015, σε event που έγινε στο Γκέτεμποργκ, η Volvo αποκάλυψε το νέο της premium σεντάν S90, που έτυχε ευρείας αποδοχής. Το S90 είναι το δεύτερο νέο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη Μεταβαλλόμενη Αρχιτεκτονική Προϊόντος (SPA) και έχει ήδη συγκεντρώσει θετικές κρίσεις, ενώ άρχισε να συλλέγει διακρίσεις.

Τα αποτελέσματα για όλο το 2015 θα ανακοινωθούν σήμερα στις 10:00 (CET), κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έκθεση της Volvo στο Κουνγκστραντγκάρντεν, στη Στοκχόλμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή