Διεθνής Έκθεση «Ερμής»: 25 χρόνια στήριξης της Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικότητας

Διεθνής Έκθεση «Ερμής»: 25 χρόνια στήριξης της Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικότητας

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής Έκθεση «Ερμής»:

25 χρόνια στήριξης της Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικότητας

Ανανεωμένη και στοχευμένη στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών Β2Β και στρατηγικών συμμαχιών είναι η 25η διοργάνωση της ετήσιας διεθνούς έκθεσης «Ερμής» η οποία πραγματοποιείται στις5 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Best Western Plus Concordville» στην περιοχή της Φιλαδέλφειας με τη συμμετοχή 60 Αμερικανικών και Ελληνοαμερικανικώνεπιχειρήσεων.

«Διανύσαμε ένα τέταρτο του αιώνα από την ίδρυση της εκθέσεως που εξ αρχής είχε τον στόχο να  στηρίξει και να προβάλλει Ελληνικά και Ελληνοαμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά τωνΗ.Π.Α. και να δυκτιώνει Ελληνες επιχειρηματίες και Επαγγελματίες» λέει ο πρόεδρος της έκθεσης Παύλος Κοτρότσιος. «Αντλήσαμε εξαιρετική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και συμβάλλαμε στην επίτευξησημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Εφέτος, δεδομένης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δεν έχουμε συμμετοχές από τη γενέτειρα αλλά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εκπροσωπούνται στηνέκθεση μέσω Ελληνοαμερικανικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση στη φετεινή διοργάνωση δίνεται στους τομείς τροφίμων, εστιατορίων και φιλοξενίας, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στηντεχνογνωσία. Η συμμετοχή Αμερικανικών εταιρειών είναι εφέτος διευρυμένη,  γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειές μας».

Ο εκθεσιακός χώρος θα ανοίξει για τους εκθέτες στις 8.00 π.μ. και στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων αφιερωμένων στον αείμνηστο Έλληνα οραματιστή Θεόδωρο Σπυρόπουλο με τησυμμετοχή προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Η θεματική των σεμιναρίων εστιάζεται στην επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις στην παγκοσμιοποιμένη οικονομία και θα εξετάσει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδακυρίως στον τομέα του Τουρισμού. Επίσης, έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αλλά και στον τομέα των Εστιατορίων.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι: ο πρώην Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας Μαίρυλαντ και πρύτανης του Brown School of Business and Leadership, o  Mario Civera, πρόεδρος τουΝομαρχιακού Συμβουλίου του Delaware, ο Mark Critz από το Συμβούλιο Αγροτικής Ανάπτυξης της πολιτείας της Πενσυλβάνια, ο Χρυσοβαλάντης Κεφαλάς, υποψήφιος Γερουσιαστής για το Maryland,η Kathy Kramydas-McGuiness, υποψήφια για τη θέση της Αντι-κυνερνήτου στο Delaware, ο Διογένης Βενετόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Cruises Travel Yachting στην Ελλάδα, ο Κώστας Αλεξάκηςαπό την OlympicInvestors LLC, ο Howard Kyle, Επικεφαλής Προσωπικού του Εκτελεστικού Γραφείου της Κομητείας Atlantic,  ο Les Vail, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου τηςΚομητείας Gloucester, η Iris Kapo, εκπρόσωπος Αμερικανικών Εξαγωγών στην Φιλαδέλφεια, η Carol Brooks, Διευθύντρια του Διεθνούς Εμπορικού Γραφείου της Φιλαδέλφειας και ο δρ. John Paitakes από το Seton Hall University. Έχει προσκληθεί και ο βουλευτής Patrick Meehan, (R-PA).

Κύριοι ομιλητές στη διάρκεια του γεύματος θα είναι ο Κώστας Καλογερόπουλος, επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "TΚΟ Hospitality" και ιδρυτής του Ιδρύματος«Dream Come True», ο Steve Lappas, παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών εκπομπών στο CBS.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό στις 12 μ.μ. και θα ακολουθήσει δεξίωση και το καθιερωμένο επίσημο δείπνο στο οποίο θα τιμηθούν ο Mario Civera, ο δρ. Lazarus Kirifides, (OBGYN), ο ΝίκοςΠαπαδόπουλος, πρόεδρος υων Colonial Marbles 40/40, ο επιχειρηματίας Κώστας Καλογερόπουλος, η Καλιόπη Παθέρμος επικεφαλής προσωπικού στο Γραφείο Δημάρχου της Βαλτιμόρης, ο ΓιώργοςΜονιόδης, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος St. Agnes.

Θα ακολουθήσει η απονομή των υποτροφιών ύψους $25.000 σε μαθητές και φοιτητές Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Η απονομή υποτροφιών γίνεται για δεύτερη χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία τουπροέδρου της Εκθέσεως «Ερμής» και εκδότη Παύλου Κοτρότσιου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://hermesexpo.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή