Εγκρίθηκε η άδεια της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα

Εγκρίθηκε η άδεια της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορήγηση μιας ακόμη κρίσιμης άδειας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτρέποντας την αναστολή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η εξέλιξη, λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο που είχε θέσει η Eldorado Gold με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, αποτρέπει επί του παρόντος τουλάχιστον την αναστολή των δραστηριοτήτων στην περιοχή και την απόλυση 500 εργαζομένων στην Ολυμπιάδα, που είχαν προαναγγείλει οι Καναδοί μέτοχοι των μεταλλείων. Η έγκριση, που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλου, αφορά την άδεια εγκατάστασης νέου ηλεκτρολογομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Ολυμπιάδας, έργου συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με χθεσινή ανακοίνωσή της, εκφράζει ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της έκδοσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας των «αδειών ρουτίνας», όπως τις χαρακτηρίζει, που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για το έργο της Ολυμπιάδας. «Σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της εταιρείας μας, το έργο μπορεί πλέον να συνεχιστεί κανονικά, έτσι ώστε από το πρώτο τρίμηνο του 2017 το μετάλλευμα (385.000 τόνων περίπου ετησίως) που θα παράγεται από το συγκεκριμένο μεταλλείο να κατεργάζεται στο ανακατασκευασμένο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Η “Ελληνικός Χρυσός” διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Χαλκιδική».

Η έγκριση της άδειας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, χορηγείται για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσής της, με δικαίωμα ανανέωσης και με όρους και περιορισμούς, η παράβαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει στην ανάκλησή της. Προβλέπει επίσης ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαθέτει δικαίωμα να επιβάλει πρόσθετους όρους ή μέτρα, που θα έκρινε αναγκαία, λόγω ύπαρξης νέων στοιχείων, για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, όπως και την προστασία του εργασιακού χώρου και του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή