Στην αγορά της Ν. Αφρικής η Aegean Marine Petroleum

Στην αγορά της Ν. Αφρικής η Aegean Marine Petroleum

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδό της στην αγορά της Νοτίου Αφρικής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κόλπου Αλγκόα, κοντά στο Πορτ Ελίζαμπεθ, πραγματοποίησε ο ελληνικός όμιλος παροχής υπηρεσιών πετρελεύσεων (bunkering) πλοίων Aegean Marine Petroleum Network. Πρόκειται για την 32η κατά σειράν αγορά παγκοσμίως, όπου θα αναπτύξει παρουσία η ελληνική εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης. Οπως ανακοινώθηκε, το νέο σημείο παρουσίας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από μία ιδιαίτερα πολυσύχναστη θαλάσσια αρτηρία, η οποία αποτελεί φυσικό σταθμό των πλοίων που κινούνται προς την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, και τις δύο πλευρές της Αφρικής. Η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει συνολικά οκτώ λιμάνια με σημαντική κίνηση και παρουσία στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ετησίως, στην περιοχή αυτή πωλούνται περίπου δύο εκατ. τόνοι ναυτιλιακών καυσίμων, με την Aegean να επιθυμεί μερίδιο από τη συγκεκριμένη «πίτα».

Είχε προηγηθεί, πριν από λίγους μήνες, μία ακόμα κίνηση επέκτασης της διεθνούς παρουσίας της Aegean μέσω της απόφασης για την έναρξη δραστηριότητας στην περιοχή της Νοτίου Αμερικής. Η εταιρεία έχει ήδη συστήσει νέο γραφείο στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το οποίο έχει στελεχώσει με έμπειρα στελέχη που δρομολογούν την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Aegean στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2015 η εταιρεία διέθεσε συνολικά 13,48 εκατ. τόνους ναυτιλιακών καυσίμων, καταγράφοντας συνολικά έσοδα της τάξεως των 4,23 δισ. δολαρίων (3,87 δισ. ευρώ). Η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 76,6 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 32,3% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 36 εκατ. δολάρια (32,4 εκατ. ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή