Στα 13,5 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της Fourlis φέτος

Στα 13,5 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της Fourlis φέτος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 13,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2016 οι επενδύσεις του ομίλου Fourlis. Οι προγραμματισμένες επενδύσεις θα έχουν στόχο τη λειτουργία τεσσάρων καταστημάτων Intersport (λειτουργούν ήδη 106 καταστήματα) και δύο ακόμη καταστημάτων της αλυσίδας The Athlete’s Foot. Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ, δεν υπάρχει πλάνο ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των καταστημάτων, αφού πλέον δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που να δικαιολογεί τέτοιου ύψους επένδυση, ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου σημείου στη Βάρνα της Βουλγαρίας τα επόμενα χρόνια. Σχετικά με την αλυσίδα καταστημάτων Intersport, οι χώρες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές για τον όμιλο είναι η Ρουμανία και η Τουρκία, όπου ωστόσο η επέκταση καταστημάτων γίνεται πολύ συντηρητικά, καθώς το κόστος των ενοικίων είναι πολύ υψηλό, προς το παρόν.

Οπως υπογράμμισε και κατά την πρόσφατη παρουσία του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Βασίλης Φουρλής, το στρατηγικό πλάνο που καταρτίζεται για την προσεχή πενταετία στοχεύει στην αντιστροφή του λόγου μεταξύ ελληνικών και διεθνών πωλήσεων.

Ετσι το ποσοστό της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA), που σήμερα ανέρχεται στο 35% και αντιστοιχεί στις δραστηριότητες του ομίλου σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, εκτιμάται ότι έως το 2020 θα ανέλθει σε 65%. Η επιδίωξη αυτή θα εξυπηρετηθεί, σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, από την ανάπτυξη των υφιστάμενων γεωγραφικών αγορών αλλά και των λιανικών concepts (ΙΚΕΑ – Intersport), χωρίς να υπολογίζεται η πιθανότητα προσθήκης κάποιου νέου μεγέθους (γεωγραφικού ή εμπορικού) στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Ταυτόχρονα η διοίκηση εκτιμά πως το 2016 θα είναι έτος σταθεροποίησης για τη δραστηριότητα στην Ελλάδα (η οποία δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση, μιας και οι αγορές του ομίλου στο εξωτερικό αναπτύσσονται σταθερά). Παράλληλα οι αλυσίδες του ομίλου έχουν κερδίσει μερίδια αγοράς και ταυτόχρονα έχουν συμπιέσει το λειτουργικό κόστος τους, οπότε είναι ασφαλής η πρόβλεψη ότι οποιαδήποτε αύξηση της ζήτησης θα επηρεάσει άμεσα την κερδοφορία του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή