Παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

Παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την ευρωπαϊκή οδηγία (2014/95/ΕU) για τη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων εκ μέρους των οργανισμών/επιχειρήσεων και με την παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας, των ευρωπαϊκών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών, πραγματοποιείται αύριο στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Οπως επισημαίνεται από την κ. Χρυσούλα Εξάρχου, αντιπρόεδρο του Quality Net Foundation, «ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας αποτελεί μια επίκαιρη απάντηση-πρόταση στην ανάγκη διαμόρφωσης από την πλευρά της Πολιτείας μιας μεθοδολογίας και ενός πρακτικού εργαλείου που ανταποκρίνεται στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την ευρωπαϊκή οδηγία ως προς τη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μια δυναμική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας με βασικό άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη». Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η κ. Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (EET), και η κ. Σαμπίνα Ντζιούρμαν, επικεφαλής γραφείου Αθηνών και Κύπρου, εκπρόσωπος της European Bank for Reconstruction & Development, ενώ χαιρετισμούς στην έναρξη θα απευθύνουν ο κ. Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, και ο κ. Αντώνιος Παπαδεράκης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Για το ευρωπαϊκό πλαίσιο θα μιλήσει ο κ. Γκούντερ Μπάχμαν, γενικός γραμματέας Γερμανικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (RNE). Σχετικά με τη διαδικασία συμμόρφωσης, θα τοποθετηθούν ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, γενικός γραμματέας ΣΕΒ και πρόεδρος του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης και η κ. Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή