Σύντομα (06/04/16)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι νέα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σαλαμίνα

Υπό το σήμα «ΑΒ Βασιλόπουλος» και πλήρως ανακαινισμένα λειτουργούν πλέον τα έξι καταστήματα στη Σαλαμίνα που ανήκαν πρώτα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Κανάκης». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη εξαγορά αλυσίδας στην οποία προβαίνει μέσα στο 2016 η ΑΒ Βασιλόπουλος. Στα καταστήματα θα συνεχίζουν να απασχολούνται οι 237 εργαζόμενοι της αλυσίδας «Κανάκης». Από τα 6 νέα καταστήματα, τα δύο βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας 155 και 256, με χώρους πώλησης 2.968 τ.μ. και 985 τ.μ. αντιστοίχως, ενώ το πρώτο κατάστημα διαθέτει πάρκινγκ 125 θέσεων. Το τρίτο κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή Αμπελάκια με χώρο πώλησης 1.250 τ.μ. και διαθέσιμο πάρκινγκ 45 θέσεων. Στο Αιάντειο βρίσκεται το τέταρτο κατάστημα με συνολικό χώρο πώλησης 2.237 τ.μ. και πάρκινγκ 170 θέσεων. Το πέμπτο κατάστημα με 1.126 χώρο πώλησης και πάρκινγκ 45 θέσεων βρίσκεται στα Παλούκια. Το έκτο και τελευταίο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει 1.380 τ.μ. χώρο πώλησης και πάρκινγκ 30 θέσεων και βρίσκεται στη λεωφόρο Φανερωμένης 61.

«Οχι» στην παράταση εισαγωγής μεταχειρισμένων Euro 4 – Euro 5

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος στο ενδεχόμενο παράτασης της εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (αντιρυπαντικής κατηγορίας Euro 4 και Euro 5) με μειωμένους συντελεστές τέλους ταξινόμησης. Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι, αν γίνει αυτό, θα οδηγήσει σε απαξίωση του στόλου των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων, αφού ήδη οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου τους με αυτοκίνητα αντιρυπαντικής κατηγορίας Euro 6. Eπίσης θα συντελέσει στη μη είσπραξη από το κράτος του τέλους ταξινόμησης νέων καινούργιων αυτοκινήτων, όπου δεν εφαρμόζεται το ευνοϊκό καθεστώς προσδιορισμού του, σε μία εποχή που καθημερινά αναζητούνται πόροι για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεών του. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι η παράταση αυτή εξετάζεται και ενδέχεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. πρωταρχικός στόχος είναι η ανανέωση του στόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, η μείωση των εκπομπών ρύπων, η βελτίωση της οδικής ασφαλείας και η μείωση των ατυχημάτων.

Tην εκτίμηση ότι το β΄ τρίμηνο του 2016 θα επιτευχθεί η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ώστε να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν τις μετοχές της στην κατηγορία της επιτήρησης, εκφράζει η Δομική Κρήτης. Οπως σημειώνει η εισηγμένη, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2015 είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τη χρήση 2014 και βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, ενώ δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν τής από 4 Απριλίου 2013 απόφασης του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι μετοχές της εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης, καθώς στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31ης Δεκεμβρίου 2012 οι ζημίες του ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της και λόγω σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εκδόσεις Λιβάνη: Αύξηση δανεισμού

Ο τραπεζικός δανεισμός των εκδόσεων Λιβάνη κατά την παρελθούσα χρήση αυξήθηκε 1,17 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι χορηγήθηκε από το σύνολο των τραπεζών διετής περίοδος χάριτος στην εξυπηρέτηση του μακροπρόθεσμου δανεισμού 2015-2016, με κεφαλαιοποίηση τόκων της περιόδου χάριτος. Στόχος της εταιρείας το 2016 είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη του παραδοσιακού αντικειμένου, που είναι η παραγωγή και εμπορία βιβλίων. Ταυτόχρονα προτίθεται να στηρίξει περαιτέρω τη θυγατρική της, Εκδόσεις Επίκαιρα, λόγω προοπτικών περαιτέρω κυκλοφορίας του περιοδικού «Επίκαιρα» και βελτίωσης του αποτελέσματος.

Συνεχίζεται η κατάληψη εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ

Για δεύτερη μέρα συνεχίσθηκε η κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας από τους τευτλοπαραγωγούς των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας. Καταλήψεις πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί και στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα. Τα μπλόκα στις εισόδους γίνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. «Είμαστε οι καλύτεροι επενδυτές για την Ελλάδα και μας απαξιώνουν διαρκώς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία Σάκης Πίππας. «Φορτηγά μπαίνουν στα εργοστάσια, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή