Αντικατάσταση του ειδικού τέλους συζητεί ο ΟΠΑΠ

Αντικατάσταση του ειδικού τέλους συζητεί ο ΟΠΑΠ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η εφαρμογή του ειδικού τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παίγνια του ΟΠΑΠ, άφησε ανοιχτό χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Καμίλ Ζίγκλερ. Μιλώντας προς τους αναλυτές, ο κ. Ζίγκλερ είπε ότι ο όμιλος ΟΠΑΠ βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και ότι «έχουμε βάσιμες ενδείξεις της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών για αντικατάσταση του ειδικού τέλους με εναλλακτικά μέτρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση έχει κατανοήσει τα τεχνικά προβλήματα και κυρίως τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει το συγκεκριμένο μέτρο και ότι δείχνει να εξετάζει την αναστολή της εφαρμογής του. «Οσον αφορά το α΄ τρίμηνο του 2016», είπε ο κ. Ζίγκλερ, «θα δηλώσουμε μηδενικό ποσόν λόγω της τεχνικής αδυναμίας να το εισπράξουμε». Ακόμη ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι η εταιρεία του κατανοεί πλήρως τη σοβαρή οικονομική κατάσταση της χώρας και για τον λόγο αυτό, οι δύο πλευρές συνεργάζονται και συζητούν μια σειρά εναλλακτικών μέτρων, που αντί να εστιάζονται στη βραχυπρόθεσμη είσπραξη, δίνουν μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική βελτίωσης των εσόδων. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά τα VLTs, ο κ. Ζίγκλερ εμφανίστηκε επίσης συγκαταβατικός, σημειώνοντας ότι τα σχέδια του ομίλου ΟΠΑΠ μπορούν να αναβιώσουν, εφόσον όμως γίνει αλλαγή των όρων στο παίγνιο. «Είμαστε προσηλωμένοι στο έργο», είπε ο κ. Ζίγκλερ, «αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο και ισορροπημένο κανονιστικό πλαίσιο για τα VLTs, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας». Ο κ. Ζίγκλερ, ωστόσο, καταφέρθηκε κατά της ρυθμιστικής αρχής, της ΕΕΕΠ, με την οποία όμως, ανέφερε, ο όμιλος δεν έχει καμία επαφή. «Η επικοινωνία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) είναι ανύπαρκτη, καθώς αισθανόμαστε πως δεν έχουμε πολλά να προσθέσουμε ως προς το τι πρέπει να γίνει. Είναι αυτονόητο», κατέληξε ο πρόεδρος του ομίλου, «πως τόσο η ΟΠΑΠ όσο και η Ελληνική Δημοκρατία χάνουν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ και η παράνομη αγορά ανθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή