Φορέας χρηματοδότησης υποτροφιών από τον όμιλο Eurobank

Φορέας χρηματοδότησης υποτροφιών από τον όμιλο Eurobank

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα πρωτοβουλία του ομίλου Eurobank για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού φορέα χρηματοδότησης υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών, αριστούχων φοιτητών χωρίς οικονομική δυνατότητα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Νικόλαος Καραμούζης, μιλώντας στην εκδήλωση της τράπεζας, «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία», όπου βραβεύθηκαν αριστούχοι απόφοιτοι λυκείου από όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε την ανάγκη ν’ αποτελέσει εθνική προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας. Οπως σημείωσε, «πρέπει να σταματήσουμε και να αντιστρέψουμε τις ανησυχητικές αρνητικές τάσεις και πρακτικές, να σπαταλάμε ανέξοδα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας. Μιλώ για τα νέα παιδιά, που λόγω της κρίσης πάνω από το 50% παραμένουν άνεργα σήμερα, που εγκαταλείπουν από ανάγκη νωρίς το σχολείο, χωρίς εφόδια και προοπτική, τους αποφοίτους των πανεπιστημίων και των λυκείων που παραμένουν χωρίς δουλειά ή επιδιώκουν με μεγάλο κόστος διέξοδο στο να ακολουθήσουν σπουδές στο εξωτερικό, τους χιλιάδες νέους ανθρώπους που φεύγουν για αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες απογοητευμένοι από την Ελλάδα και τις προοπτικές της». «Εχουμε χρέος», συνέχισε, «να ανακόψουμε την ανεργία και τη μετανάστευση ταλαντούχων και ικανών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Να ενθαρρύνουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και να επενδύσουμε δυναμικά στην έρευνα και την καινοτομία. Να προσφέρουμε, επιτέλους, ευκαιρίες σε όλους, απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές».

«Γι’ αυτό σήμερα από τον χώρο αυτό, παρουσία του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας, η Eurobank ανακοινώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα καλέσει σε συνεργασία επιχειρήσεις, επαγγελματικούς φορείς και εύπορους ιδιώτες, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός φορέας υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές άριστων φοιτητών, που οι οικογένειές τους έχουν οικονομική στενότητα να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους. Θα καλέσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς, καθώς και τον εύπορο ελληνισμό, τιμώντας τις παραδόσεις και την ιστορία αυτού του τόπου, όλους εμάς που έχουμε την οικονομική δυνατότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, σε μια συστράτευση για τη δημιουργία αυτού του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού φορέα χρηματοδότησης εκατοντάδων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών, αριστούχων φοιτητών χωρίς οικονομική δυνατότητα». «Ολοι γνωρίζουμε ότι το Δημόσιο ασφυκτιά οικονομικά, δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους να καλύψει τις σχετικές δαπάνες». «Το κρίσιμο», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης, «δεν είναι τόσο ο ιδιωτικός και δημόσιος χαρακτήρας της, αλλά το επίπεδο της παιδείας που, σε όλες τις βαθμίδες της, προσφέρει σύγχρονη γνώση εμπλουτισμένη με διαχρονικές αξίες, τις παραδόσεις και την ιστορία αυτού του τόπου, δημιουργικά μηνύματα και ηθικό περιεχόμενο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή