Επιστολή διαμαρτυρίας από ΣΕΤΕ για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Επιστολή διαμαρτυρίας από ΣΕΤΕ για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταστροφή θα απειληθεί ο τουρισμός, μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει στηρίξει τη χώρα τα χρόνια της κρίσης, εάν επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης στα καταλύματα.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Ο κ. Ανδρεάδης απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό να διαψεύσει τις φήμες για επιβολή τέλους, καθώς έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και σύγχυση τόσο στους Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες όσο και στους ξένους συνεργάτες τους από τη διεθνή τουριστική αγορά. Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης παρατηρεί ότι ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα όπως η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης Ι.Χ.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις, σημειώνει, θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, επιβαρύνσεις και στρεβλώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά και στις μεταφορές, γενικότερα. Σε κοινή δήλωσή τους για το ίδιο θέμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Αραμπατζή επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι την ίδια ώρα που ο τουριστικός κλάδος προσπαθεί μόνος του χωρίς τη συμπαράσταση της πολιτείας να διασώσει τη φετινή τουριστική περίοδο από τις αρνητικές συνέπειες της τραγικής διαχείρισης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης από την κυβέρνηση, η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην οικονομική βιωσιμότητα.

Εξάλλου, συνάντηση είχε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού με την κ. Κουντουρά. Η ΓΕΠΟΕΤ έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις σε επίπεδο χώρας αλλά και τοπικών προορισμών λόγω του μεταναστευτικού, ενώ εξέφρασε τη θέση της για άμεση εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες. Επιπλέον, η Ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε για τη μη έγκαιρη έναρξη του διευρυμένου ωραρίου στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε, χθες, τα τελικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας το 2015. Σύμφωνα με αυτά ο αριθμός των αφίξεων ξένων επισκεπτών από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 7,1% φθάνοντας τα 23,6 εκατ. από 22 εκατ. το 2014. Ενας στους τρεις τουρίστες επισκέφθηκε τη χώρα μας οδικώς. Στα αξιοσημείωτα των στοιχείων είναι η αύξηση κατά 28,8% των αφίξεων από τα Σκόπια, που ξεπέρασαν τα 3 εκατ., και κατά 23,9% των αφίξεων από τη Βουλγαρία, που έφθασαν το 1,9 εκατ. Μεταξύ άλλων, ρεκόρ όλων των εποχών πέτυχε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από την Τουρκία που ανήλθαν στο 1,15 εκατ. (+18%) και από τις ΗΠΑ φθάνοντας τις 750.250 (+26,8%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή