Στον όμιλο Λάτση το 20% της Viva

Στον όμιλο Λάτση το 20% της Viva

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 20% του ομίλου εταιρειών Viva απέκτησαν επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, διευρύνοντας τη συμμετοχή τους στον όμιλο της Viva, η οποία επεκτείνεται σε νέες αγορές. Πρόκειται για τις εταιρείες:

–  Viva Wallet Holdings, εταιρεία πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς.

–  Viva Payments, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος με δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του ΕΟΧ.

–  Viva Services, εταιρεία ηλεκτρονικής διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, θεαμάτων, αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.λπ.

Η διαδικασία απόκτησης μετοχών συνολικού ύψους 20% ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν οι επενδυτές απέκτησαν ποσοστό 12,5% στη Viva. Εν συνεχεία συμφώνησαν στην απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου 2016, με τη συμμετοχή τουςστη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings.

Ο κ. Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Viva, σημείωσε ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την ΤτE, ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί η Κύπρος, η Ρουμανία, η Ιταλία και η Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας. O κ. Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης ανέφερε ότι «η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μάς έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός 14 μηνών, αντί των 3 ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και των επενδυτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή