Απειλείται ο τουρισμός στα νησιά του Β. Αιγαίου

Απειλείται ο τουρισμός στα νησιά του Β. Αιγαίου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ολική καταστροφή απειλείται ο τουρισμός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αν οι ξενοδόχοι, πέραν των μέχρι σήμερα απωλειών που υφίστανται λόγω των υψηλών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, κληθούν να αντιμετωπίσουν και τη φημολογούμενη από την κυβέρνηση οριζόντια επιβολή του ειδικού τέλους διανυκτέρευσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου έστειλε επιστολή στον υπουργό Γ. Σταθάκη και στους αναπληρωτές υπουργούς Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ενδεχόμενη επιβολή τέλους 1 ευρώ ανά αστέρι για κάθε διανυκτέρευση που κοστίζει από 20 έως 60 ευρώ συνιστά μέση ποσοστιαία αύξηση των επιβαρύνσεων μεταξύ 5% και 15%. Παράλληλα, ένα τέτοιο μέτρο ουσιαστικά θα «τιμωρήσει» όσους προχώρησαν σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους ανεβάζοντας τα αστέρια στις μονάδες τους. Ο κ. Αντωνίου διαπιστώνει ήδη σοβαρές μειώσεις προκρατήσεων, charters, κρουαζιεροπλοίων, αλλά και αφίξεων από την Τουρκία στο νησί. Στο μεταξύ, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισήμανε όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ότι τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες τείνουν να μετατραπούν σε δομικά, με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή