Εως 20 Μαΐου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό «StartTelAviv 2016»

Εως 20 Μαΐου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό «StartTelAviv 2016»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 20 Μαΐου 2016 καλούνται οι ελληνικές startups εταιρείες να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό καινοτομίας «StartTelAviv 2016» για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο νικητής θα αναδειχθεί από τους φιναλίστ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων κριτών από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Ο διαγωνισμός παρουσιάστηκε χθες από την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-Αμπα και την εκπρόσωπο των Industry Disruptors – Game Changers Βάσω Βασιλοπούλου.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο κ. Δημήτρης Γκανάτσιος, εκπρόσωπος της Microsoft, χορηγός του διαγωνισμού. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Ισραήλ, για να πάρει μέρος στο DLD Tel Aviv Innovation Festival 2016, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων, επενδυτών «αγγέλων» («angel» investors), καθώς και στελεχών κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών. Ειδικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί για τον νικητή στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με κορυφαίους παράγοντες της υψηλής τεχνολογίας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο Ισραήλ αλλά και παγκοσμίως.

Η κ. Μπεν-Αμπα επεσήμανε ότι το Ισραήλ θέλει να διευρύνει τη συνεργασία του με τους Ελληνες startuppers, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι ικανοί, νέοι άνθρωποι, που χρειάζονται υποστήριξη». Στις αρχές Μαΐου ο επικεφαλής επιστήμονας του Ισραήλ Αβι Χασόν θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Ερευνας και Τεχνολογίας Κώστα Φωτάκη, για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή