Η ΔΕΗ ρίχνει τους τόνους στη διαμάχη με ΕΒΙΚΕΝ για τη διακοψιμότητα

Η ΔΕΗ ρίχνει τους τόνους στη διαμάχη με ΕΒΙΚΕΝ για τη διακοψιμότητα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους τόνους στη διαμάχη με την ΕΒΙΚΕΝ για το θέμα της διακοψιμότητας επιχειρεί να ρίξει η ΔΕΗ, επιδιώκοντας αποκατάσταση της σχέσης της με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες της. Αφορμή για τη διάρρηξη των σχέσεων των δύο πλευρών αποτέλεσε η συμμετοχή της ΔΕΗ στη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο ΑΔΜΗΕ για τις υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου μηνός Απριλίου. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΒΙΚΕΝ, η οποία ζήτησε εν πολλοίς από τον ΑΔΜΗΕ και το αρμόδιο υπουργείο τον αποκλεισμό της ΔΕΗ από τις επόμενες δημοπρασίες. Χθες η ΕΒΙΚΕΝ επανήλθε στο θέμα με μια νέα επιστολή προς τον ΑΔΜΗΕ, μέσω της οποίας τον καλεί να εξετάσει εάν η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να παράσχει την υπηρεσία διακοψιμότητας που δηλώνει και σε διαφορετική περίπτωση να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να θέσει τη ΔΕΗ εκτός διαδικασίας.

Η ΔΕΗ έστειλε χθες επιστολή στην ΕΒΙΚΕΝ, στην οποία εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξή της για τη στάση της, η οποία δημιουργεί την εντύπωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι «η ΕΒΙΚΕΝ δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες αλλά και τις θυσίες της ΔΕΗ για προμήθεια των επιχειρήσεων-μελών της Ενωσης με ηλεκτρική ενέργεια στη χαμηλότερη με τα σημερινά δεδομένα τιμή, κάτι το οποίο έχει ήδη αναγνωριστεί τόσο από την ίδια την ΕΒΙΚΕΝ όσο και από τους πελάτες της υψηλής τάσης».

Η ΔΕΗ, αν και υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της στη διακοψιμότητα είναι δικαίωμα και υποχρέωση προς τους μετόχους της, ρίχνει τους τόνους επισημαίνοντας ότι «επιμένει στη συνέχιση της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας με την ΕΒΙΚΕΝ και όλους τους πελάτες υψηλής τάσης και θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση του οφέλους όλων των μερών από τη διακοψιμότητα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έθεσε η ΕΒΙΚΕΝ προς τον ΑΔΜΗΕ περί της δυνατότητας να παρέχει πράγματι τις υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου, η ΔΕΗ διευκρινίζει πως κατά την εγγραφή της στο σχετικό μητρώο του ΑΔΜΗΕ δεν εξάντλησε τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής της, αλλά δήλωσε μικρό μέρος της εγκατεστημένης ισχύος της, στην οποία μπορεί να ανταποκριθεί εάν της ζητηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή