Στα 48 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Eurolife

Στα 48 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Eurolife

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συρρίκνωση μεγεθών παρουσίασε για τη χρήση του 2015 ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, που ανήκει κατά 80% στη Fairfax και κατά 20% στην Eurobank, αντανακλώντας την αρνητική επίδραση των οικονομικών συνθηκών που επικράτησαν στην ελληνική αγορά το 2015, καθώς και των capital controls.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων άγγιξε τα 308 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 22,6% σε σχέση με το 2014. Παρ’ όλα αυτά, σε επίπεδο ομίλου, η Eurolife κατέγραψε κέρδη προ φόρων 68 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 5% σε σχέση με το 2014 και κέρδη μετά φόρων 48 εκατ. ευρώ, μειούμενα κατά 16,9% σε σχέση με το 2014. Η μείωση στο αποτέλεσμα του ομίλου οφείλεται κυρίως σε εφάπαξ φορολογική ρύθμιση που έλαβε χώρα στη χρήση 2014 (ύψους 4,9 εκατ. ευρώ). Στην ανακοίνωση της εταιρείας υπογραμμίζεται ότι, παρά τις δυσκολίες, την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω την ήδη υψηλή κεφαλαιακή του επάρκεια. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Eurolife ERB ΑΕΑΖ και Eurolife ERB ΑΕΓΑ έχουν εκπληρώσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο υποχρεώσεις για την ασφαλιστική τοποθέτηση και το περιθώριο φερεγγυότητας, με ημερομηνία αναφοράς 31.12.2015, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια (στο πλαίσιο του εποπτικού πλαισίου Solvency I) να υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας σε ποσοστό 573% για τις ασφαλίσεις ζωής και σε ποσοστό 424% για τις γενικές ασφαλίσεις.

Επιπρόσθετα, οι ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου καλύπτουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, σύμφωνα με το εποπτικό πλαίσιο Solvency ΙΙ, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2016, σε ποσοστό 178% για τις ασφαλίσεις ζωής και σε ποσοστό 152% για τις γενικές ασφαλίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή