ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Eurobank χρηματοδοτεί μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Η Eurobank χρηματοδοτεί μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την AFI (Action Finance Initiative) με σκοπό την παροχή μικροπιστώσεων έως 10.000 ευρώ για τη στήριξη υφιστάμενων αλλά και νέων πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και της αυτοαπασχόλησης, προχώρησε η Eurobank.

Ο θεσμός της μικροπίστωσης (micro-financing), ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία και με την ανεργία των νέων να παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες σε αυτοαπασχολούμενους, ενώ μπορεί να αποτελέσει ανάσα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

H συνεργασία της Eurobank με την AFI έχει στόχο, μέσω της ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, να βοηθήσει πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανέργους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτοαπασχολούμενους χωρίς εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, ώστε είτε να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας, είτε να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας. Στο νέο σχήμα, η AFI αναλαμβάνει την προεπιλογή, την εκπαίδευση και το mentoring των υποψηφίων μικροεπιχειρηματιών, ενώ η Eurobank αναλαμβάνει τον πιστωτικό έλεγχο και τη χρηματοδότηση.

Η εξέταση των αιτημάτων χρηματοδότησης των υποψηφίων που έχουν προεπιλεγεί από την AFI, θα γίνεται από εξειδικευμένη υπηρεσία στην Τραπεζική Μικρών Επιχειρήσεων της Eurobank. Σε πρώτη φάση, η συνεργασία ξεκινά από τον νομό Αττικής και αφορά σε επιχειρήσεις που εδρεύουν σ’ αυτόν.

Η AFI είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 από την Action Aid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE – ηγέτιδα στην Ευρώπη σε θέματα μικροπιστώσεων.

Ο θεσμός της μικροπίστωσης λειτουργεί για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει εφαρμοστεί τόσο σε αναπτυσσόμενες αγορές όσο και σε ώριμες, ανεπτυγμένες οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο.