Ρέτσος: Το προσφυγικό μειώνει τη θετική αντίληψη για την Ελλάδα

Ρέτσος: Το προσφυγικό μειώνει τη θετική αντίληψη για την Ελλάδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση καταγράφει η αντίληψη για την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού, απόρροια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, στις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ σύμφωνα με τη δεύτερη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία Censuwide για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρθηκε χθες ο α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα». Η δεύτερη έρευνα, σε συνολικό δείγμα 3.046 ερωτηθέντων, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί ή εξετάζουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Απριλίου ενώ η πρώτη είχε γίνει από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Βάσει των αποτελεσμάτων της, τους τελευταίους 3 μήνες η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση έχει επηρεάσει προς το δυσμενέστερο την αντίληψη των Γερμανών σε ό,τι αφορά τα ταξίδια για τη χώρα μας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες (1η έρευνα 46%, 2η έρευνα 52%). Στη βρετανική αγορά έχει επηρεάσει κατά 16 μονάδες (1η έρευνα 39%, 2η έρευνα 55%) και στις ΗΠΑ κατά 3 μονάδες (1η έρευνα 28%, 2η έρευνα 31%). Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα παραμένει στην αντίληψη των δυνητικών επισκεπτών ασφαλής προορισμός, όμως καταγράφει επιδείνωση ως προορισμός σε σχέση με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο εξελίσσεται σε βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την τελική επιλογή των τουριστών. Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, είναι επιτακτικό η πολιτεία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν αλλοιώνεται η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγεί περαιτέρω η οικονομία και η απασχόληση, και δεν επηρεάζεται η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή