Αποδέσμευση 850.000 ευρώ από Alpha Bank ζητεί η «Τηλέτυπος»

Αποδέσμευση 850.000 ευρώ από Alpha Bank ζητεί η «Τηλέτυπος»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποδέσμευση ποσού μέχρι του ύψους των 850.000 ευρώ αιτήθηκε η διοίκηση της «Τηλέτυπος» (Mega Channel) από την Alpha Bank. H πρώτη από τις δύο, με επιστολή της προς τη διοίκηση της τράπεζας, ζητεί την αποδέσμευση του προαναφερόμενου ποσού, προκειμένου να καταβληθεί στο προσωπικό της η μισθοδοσία των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, όπως και το δώρο Πάσχα. Μάλιστα, η «Τηλέτυπος» προτείνει η καταβολή της μισθοδοσίας να γίνει απευθείας από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της ίδιας τράπεζας.

Η διοίκηση της «Τηλέτυπος» χαρακτηρίζει αιφνίδια και αδικαιολόγητη την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank, που επιβάλλει μηδενισμό των ορίων αναλήψεων και τη δέσμευση κάθε χρηματικού διαθεσίμου της τηλεοπτικής επιχείρησης. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η αποστέρησή της από πόρους απολύτως αναγκαίους για την εκπλήρωση βασικών και όλως ανελαστικών υποχρεώσεών της, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την καθολική ανατροπή του οικονομικού προγραμματισμού της και την απειλή στάσεως πληρωμών».

Στο μεταξύ, χθες ο στρατηγικός επενδυτής, που θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, παρουσίασε το νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) στους υφιστάμενους μετόχους. Σύμφωνα με το business plan, για να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του Mega Channel, θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους δανεισμού, από περίπου 6% που είναι σήμερα, σε λιγότερο από 4%. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την παραγωγή προγράμματος, προτείνεται η επαναφορά της παραγωγής στα επίπεδα του 2010. Επίσης, η κατάργηση του αγγελιοσήμου αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς, αλλά ταυτόχρονα προβλέπει την αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 50%.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν στο συγκεκριμένο σχέδιο οι πιστώτριες τράπεζες, αφού θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του δανεισμού, την οποία προϋποθέτει η μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Η «Τηλέτυπος» στις 30/9/2015 εμφάνισε καθαρό δανεισμό ύψους 113 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 180 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή