Θα συμμορφωθεί στην επιβολή φόρου 35% στα τυχερά παιχνίδια ο ΟΠΑΠ

Θα συμμορφωθεί στην επιβολή φόρου 35% στα τυχερά παιχνίδια ο ΟΠΑΠ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΟΠΑΠ θα συμμορφωθεί με την επιβολή φόρου 35% επί των μεικτών εσόδων των παιγνίων (Gross Gaming Revenue), αν και ο συγκεκριμένος φόρος συγκαταλέγεται στους υψηλότερους επιβαλλόμενους φόρους στην Ευρώπη. Τις δηλώσεις αυτές πραγματοποίησε προχθές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου ΟΠΑΠ, η νέα φορολογία, εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή, θα επιφέρει ετήσια επιβάρυνση από 70 έως 75 εκατ. ευρώ στα καθαρά έσοδα του ομίλου.

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι όσο αυξάνεται η φορολογία, αντίστοιχα μεγαλώνει το μερίδιο της παράνομης αγοράς, όπου δεν υπάρχει προστασία των παικτών, δεν υπάρχουν κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού και, φυσικά, τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου είναι μηδενικά. Με βάση τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΟΠΑΠ, η επιβάρυνση από την αύξηση της φορολογίας θα πλήξει τη λειτουργική κερδοφορία, αλλά ο ΟΠΑΠ θα εξετάσει και θα εφαρμόσει επιχειρησιακά μέτρα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος για την εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά τα VLTs, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ εμφανίσθηκε ανυποχώρητος στη θέση που έχει διαμορφώσει η εταιρεία και σημείωσε ότι από την υπόθεση αυτή ζημιώνεται τόσο η ίδια η ΟΠΑΠ Α.Ε. όσο και το ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρεία στερείται καθαρά έσοδα 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 εκατ. ευρώ αναλογούν στο ελληνικό Δημόσιο (φόρος επί του παιγνίου). Στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή ή 127 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε ο κ. Ζίγκλερ, η απόφαση αυτή καθιστά τον ΟΠΑΠ μία από τις λίγες εταιρείες που επιστρέφουν σήμερα αξία στους μετόχους τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η στήριξη που παρέχουν στη διοίκηση του ΟΠΑΠ τόσο οι μέτοχοι όσο και οι πράκτορες του οργανισμού. Η πλήρης ταύτιση θέσεων μεταξύ διοίκησης του ΟΠΑΠ και πρακτόρων επιβεβαιώθηκε και από το βήμα της συνέλευσης, όπου μίλησαν στους μετόχους εκπρόσωποι των πρακτόρων, ενώ ο κ. Ζίγκλερ ανέφερε ότι «ΟΠΑΠ και πράκτορες βρίσκονται στο ίδιο καράβι». Τέλος, οι μέτοχοι υπερψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία τα θέματα της Γ.Σ. των μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή