Σύντομα (27/04/16)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν 1 GB  Internet στο κινητό από τη Vodafone

H Vodafone για ακόμη μία φορά προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν Internet στο κινητό, για να μπορούν όλοι να σερφάρουν ελεύθερα και να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μέσα από το αξιόπιστο και ποιοτικό 4G δίκτυό της. Οι συνδρομητές Vodafone συμβολαίου, καρτοπρογράμματος, καρτοκινητής και CU, ιδιώτες και επαγγελματίες, μπορούν να απολαύσουν την προσφορά της Vodafone, που παρέχει 1 GB δωρεάν Internet στο κινητό, για 7 ημέρες από την ημέρα ενεργοποίησης. Ετσι, η Vodafone δίνει και πάλι την ευκαιρία στους συνδρομητές της να απολαύσουν τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, να έχουν πρόσβαση στο email τους, αλλά και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκονται. Για την ενεργοποίηση της προσφοράς, οι συνδρομητές Vodafone θα πρέπει να στείλουν δωρεάν SMS με το γράμμα «Ν» στο 1339. Η εγγραφή στην προσφορά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 8 Μαΐου.

Αύξηση 100 ευρώ σε εργαζομένους Βερόπουλου

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, καθώς ανακοινώθηκαν αυξήσεις των κατώτατων μισθών κατά 100 ευρώ. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος από τον όμιλο Metro, η Ομοσπονδία, σε στενή συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, αλλά και το κλαδικό σωματείο στα τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος με αυτούς των εργαζομένων στα Μy Market». Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «πριν από την πώληση των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης». «Στο πλαίσιο αυτό, και ύστερα από συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της Metro, της ΟΙΥΕ και των σωματείων, συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε η επιπλέον χορήγηση, από 1 Ιουλίου 2016, 100 ευρώ σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό».

Η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain σε συνεργασία με την Intimissimi του ομίλου Calzedonia Group υποδέχθηκαν στη Σαντορίνη για 3 ημέρες 17 διεθνείς fashion bloggers στο πλαίσιο της παγκόσμιας social media καμπάνιας του ιταλικού brand. Η δράση έτρεξε υπό την ομπρέλα του hashtag #intimissimiLovesSantorini συγκεντρώνοντας περισσότερες από 450 αναρτήσεις και 6.675.000 likes με μέσο όρο τα 15.000 ανά ανάρτηση. Η κορυφαία ανάρτηση συγκέντρωσε 115.000 likes. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν μόνο μέσα από το Instagram και αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ, καθώς σε αυτά θα προστεθούν οι κοινοποιήσεις των αναρτήσεων, οι αντίστοιχες αναρτήσεις στο facebook και στο youtube, αλλά και τα δημοσιεύματα στα ιστολόγια των bloggers.

Νέα συλλογική σύμβαση στα ρυμουλκά

Ανανεώθηκε χωρίς αλλαγές για έναν ακόμα χρόνο, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Σκαφών. Πλέον, η ΣΣΕ για ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά σκάφη έχει ισχύ από 1ης Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου του 2016. Οπως σημειώνει ωστόσο η Ενωση, «αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι ο κλάδος μας επιλύει αυτόματα όλα του τα προβλήματα». Σύμφωνα με την Ενωση, τα προβλήματα αυτά «αφορούν κυρίως την εφαρμογή των ΣΣΕ, τις οργανικές συνθέσεις που δεν καλύπτουν τις ανάγκες για ασφαλή εργασία, τις μειωμένες αμοιβές, τις υπερφορολογήσεις, την ανεργία, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την πανάκριβη υγεία».

Από 73,46 έως 173,99 ευρώ θα στοιχίσει το πασχαλινό τραπέζι

Από 73,46 έως 173,99 ευρώ (από 3,90% φθηνότερα έως 5,48% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι) θα στοιχίσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που διενήργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν σε τραπέζι για 8-10 άτομα με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα. Ενδεικτικά, το εγχώριο αρνί στοιχίζει από 16,47 έως 28,50 ευρώ, το κατσίκι από 18 έως 28,50 ευρώ, τα εντόσθια από 4,24 έως 8,00 ευρώ και το τσουρέκι από 10 έως 32,40 ευρώ. Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και στις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων. Συνιστά προσεκτική έρευνα πριν από κάθε αγορά, προκειμένου να επιτύχουμε χαμηλότερο κόστος για το τραπέζι μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή