Σύντομα (28/04/16)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη θέση ο ΔΑΑ από τις αεροπορικές εταιρείες

Στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών, «Routes Europe 2016», το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκατ. επιβάτες). Στον πολύ σημαντικό θεσμό των «Routes», οι αεροπορικές εταιρείες αξιολογούν τα προγράμματα υποστήριξης των αεροδρομίων, που ανταποκρίνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και για την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αεροπορικές εταιρείες που για μία ακόμα φορά μάς ξεχώρισαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την ψήφο και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους», δήλωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου. Τα φετινά «Routes Europe» πραγματοποιήθηκαν στην Κρακοβία, στις 23-26 Απριλίου. Στον θεσμό αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο, παγκοσμίως, με 15 διακρίσεις σε 12 χρόνια.

Μήνυμα Cosmote για ασφαλή οδήγηση, ενόψει Πάσχα

Η υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα SMS ή ένα τηλεφώνημα. Με το μήνυμα «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό», και ενόψει της καθιερωμένης μεγάλης εξόδου του Πάσχα, η Cosmote υλοποιεί μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού, και δείχνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μέσα από ένα ξεχωριστό online video. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χρήση του κινητού, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είναι μη αποδεκτή. Παρ’ όλα αυτά, το 26% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί.

Μείωση 3,2% παρουσίασε η συνολική διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους. Αυτό προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ. Σημειωτέον, ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013 είχε προκύψει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 3,9%. Μειωμένη ήταν, πάντως, και η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, καθώς σε ετήσια βάση κατέγραψε υποχώρηση 5,4%, έναντι αύξησης κατά 6,6% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013. Από τα στοιχεία είναι προφανής η αρνητική επίδραση που είχε η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στην οικονομία και στο εμπόριο, γεγονός που αντανακλάται και στην κίνηση των λιμανιών.

38 Βούλγαροι tour operators στη Μαγνησία

Tαξίδι εξοικείωσης 38 εκπροσώπων tour operators, τουριστικών και ταξιδιωτικών συντακτών από τη Βουλγαρία διοργάνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή από τη Σόφια, τη Βάρνα, τη Φιλιππούπολη και άλλες περιοχές της Βουλγαρίας περιηγήθηκαν για τέσσερις ημέρες στη Μαγνησία. Στόχος της Ενωσης είναι η αύξηση του αριθμού των Βούλγαρων τουριστών, οι οποίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται τον εν λόγω προορισμό οδικώς. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο στη Σόφια.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την Intersys

Με πρωτοβουλία της Intersys Α.Ε. οργανώθηκε ανθρωπιστική δράση για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τις εταιρείες Toyota Material Handling, Apivita, Unilog και Dianomefs. Οι εταιρείες, με τη σημαντική βοήθεια εθελοντών εργαζομένων, συγκέντρωσαν 9 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, παιχνίδια και βρεφικά είδη, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ, για να τα προσφέρουν ως βοήθεια στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Αυτά τα είδη παρέλαβε η Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου με τη σημαντική βοήθεια της κ. Αννας-Μαρίας Σαββίδου θα διανεμηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Πέλλας και στον καταυλισμό της Ειδομένης, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Η Intersys, πιστεύοντας στα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των εθελοντών για την αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή