ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

O Γ. Κώτσαλος αποχωρεί από διευθύνων σύμβουλος της Interamerican

O Γ. Κώτσαλος αποχωρεί από διευθύνων σύμβουλος της Interamerican

Αποχωρεί μετά 12 χρόνια στη θέση του επικεφαλής της Interamerican ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Κώτσαλος, έπειτα από «αμοιβαία συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της ACHMEA», του μητρικού ολλανδικού ομίλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αποχώρηση θα γίνει «εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο ο κ. Κώτσαλος συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του, παραμένοντας στη θέση του μέχρι να επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος και δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της εταιρείας». Το διοικητικό συμβούλιο της Interamerican πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του κ. Κώτσαλου σε εύθετο χρόνο.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ACHMEA Βίλεμ Βαν Ντουίν αναφέρει ότι «ο Γιώργος Κώτσαλος είχε σπουδαία αξία για την εταιρεία κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο του ως ενός εκ των ηγετών των διεθνών δραστηριοτήτων της ACHMEA». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ACHMEA εκφράζει «την ευγνωμοσύνη του για τα επιτεύγματα του Γιώργου Κώτσαλου κατά τη διάρκεια των ετών που κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Σε δύσκολες εποχές, ο κ. Κώτσαλος κατηύθυνε με επιτυχία τις ελληνικές ασφαλιστικές δραστηριότητες της ACHMEA.

Με τον Γιώργο Κώτσαλο στο τιμόνι της η Interamerican ενίσχυσε τη θέση της ως πρωτοπόρου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις απευθείας ασφαλίσεις. Η παρουσίαση της ισχυρής, πλέον, μάρκας Anytime πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του».

Ο Γιώργος Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Επίσης, εξελέγη δύο φορές μέλος του συμβουλίου του Insurance Europe (CEA). Παραμένει σήμερα αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ και πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού Συνδέσμου (HeDA). Θα παραμείνει ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).