Παραγωγική μονάδα στην Αττική σχεδιάζει η Green Cola

Παραγωγική μονάδα στην Αττική σχεδιάζει η Green Cola

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας εντός της Αττικής σχεδιάζει για το αμέσως προσεχές διάστημα η Green Cola Company, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης της ζήτησης της εγχώριας αγοράς και των γειτονικών χωρών.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ενισχυμένη με νέους μετόχους, όπως ο μέχρι πριν από ένα μήνα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Delhaize και επί μακρόν επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξή της εκτός ελληνικών συνόρων. Η συμβολή του κ. Μαχαίρα ειδικά σε ό,τι αφορά τη διεθνή ανάπτυξη του σήματος της Green Cola αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντική, λόγω της πλούσιας εμπειρίας που απέκτησε κατέχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους.

Το μοντέλο ανάπτυξης της Green Cola, η οποία ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί επί της ουσίας μετεξέλιξη της Ενωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (ΕΠΑΠ) στην Ορεστιάδα, θα στηριχθεί βασικά σε δύο άξονες: πρώτον, οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς, καθώς και για τις εξαγωγές σε Βαλκάνια, Κύπρο και ένα τμήμα της Τουρκίας, καλύπτονται και θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από την παραγωγή εντός Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, η Green Cola, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προτίθεται να δημιουργήσει το προσεχές διάστημα νέα παραγωγική μονάδα στην Αττική. Μάλιστα, αν και είχε κάνει κάποιες συζητήσεις και με την Pepsico-Ηβη για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων της ελληνικής θυγατρικής του γνωστού πολυεθνικού ομίλου, τελικά η Green Cola θα προχωρήσει στην κατασκευή του δικού της εργοστασίου. Σημειώνεται ότι η Green Cola Hellas (το διάδοχο σχήμα της ΕΠΑΠ, δηλαδή) αποτελεί θυγατρική της Green Cola Company που έχει τη μορφή εταιρείας συμμετοχών.

Δεύτερον, η επέκταση της Green Cola στις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού θα βασισθεί σε συνεργασία με τοπικούς εμφιαλωτές μέσα από δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων με αυτούς, κατά το πρότυπο ανάπτυξης που ακολουθούν και οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου αναψυκτικών παγκοσμίως. Εδώ και έξι μήνες τρεις γερμανικές εταιρείες παράγουν –σε πιλοτική φάση για την ώρα– προϊόντα για λογαριασμό της Green Cola. Στόχος της Green Cola μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι να πωλούνται τα προϊόντα της στις αραβικές χώρες, στον Καναδά, τις ΗΠΑ, καθώς και σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Στα σχέδια της Green Cola περιλαμβάνεται ακόμη η απόκτηση των δικών της πορτοκαλεώνων, καθώς και εκτάσεων με λεμονιές –μέσω ίσως και προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας– για τις ανάγκες κυρίως της παρασκευής χυμών. Η Green Cola, άλλωστε, προτίθεται να προχωρήσει στο επαναλανσάρισμα με νέα ονομασία των αναψυκτικών της που σήμερα διατίθενται υπό το σήμα «Μπλε».

Εύλογα, βεβαίως, αναρωτιέται κάποιος πώς σε καιρούς διαρκούς κρίσης και δυσκολίας πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση η Green Cola σχεδιάζει επενδύσεις. Η ανάπτυξη της εταιρείας βασίζεται σε ίδια κεφάλαια, ενώ από το φθινόπωρο δεν αποκλείεται να απευθυνθεί σε τράπεζες του εξωτερικού με τις διερευνητικές συζητήσεις να έχουν ήδη γίνει. Μεσοπρόθεσμα, πάντως, οι μέτοχοι της εταιρείας δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο εισαγωγής της Green Cola σε κάποιο ξένο χρηματιστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή