Σύντομα (05/05/16)

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 4.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή Πρίνου

Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου στον Κόλπο της Καβάλας, ύστερα και από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 αλλά και από τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean Oil & Gas σε υφιστάμενες γεωτρήσεις. Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος επίπεδα. Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Εψιλον και στον Βόρειο Πρίνο. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, δήλωσε τα εξής: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η Energean, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων».

Η Ελλάδα κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες

Ανεκμετάλλευτο δυναμικό και υποδομές που όμως, λόγω της κρίσης, δεν αξιοποιούνται πλήρως διαθέτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, αρκετές γερμανικές εταιρείες καταγράφουν ελλείμματα στην παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο, από το Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για την παρουσίαση της εμπορικής πλατφόρμας ProGreece και την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, το οποίο είχε την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και φιλοξενήθηκε στο παράρτημα της ελληνικής εταιρείας Coco – Mat στο Βερολίνο, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες. H εμπορική πλατφόρμα ProGreece που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια στοχεύει στην τόνωση της ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για την www.pro-greece.com – «Produce in Greece – Render Services from Greece».

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016 πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου στο Ααχεν της Γερμανίας. Ανάμεσα στους τρεις νικητές ήταν και η ελληνική συμμετοχή (μαθητές από το Γενικό Λύκειο Πυργετού, της Λάρισας), με το διαδικτυακό παιχνίδι «Αναζητώντας τον Καρλομάγνο». Το πρώτο βραβείο έλαβε το πρόγραμμα InteGREAT (Ιταλία) και το τρίτο βραβείο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νεολαίας (Βρετανία). Το Ε.Κ. και το ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου, που κερδίζουν κάθε χρόνο νέοι μεταξύ 16 και 30 ετών για σχέδια που προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση. Το βραβείο απονέμεται σε σχέδια τα οποία χρησιμεύουν ως πρότυπο για νέους και παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

8 νέα πρατήρια στο δίκτυο της Revoil

Την ένταξη στο δίκτυό της, που πλέον ξεπερνάει τα 535 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, οκτώ νέων πρατηρίων ανακοίνωσε η Revoil. Συγκεκριμένα, τα νέα πρατήρια με σήμα Revoil βρίσκονται στην Αίγινα, στο Κρυονέρι Καβάλας, στη Δράμα, στις Λίμνες Αργους, στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, στον Αλιμο, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. Η Revoil με μερίδιο αγοράς άνω του 10% κατατάσσεται στις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών της χώρας και προσφέρει στον Ελληνα καταναλωτή, μέσα από όλα τα πρατήρια του δικτύου της, ποιοτικά καύσιμα, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, πάντα με την εγγύηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Θεσσαλονίκη – Σποράδες σε τρεις ώρες με την HSW

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων με ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο εγκαινίασε η Hellenic Seaways. Σε σχετική της ανακοίνωση, τονίζει ότι η νέα σύνδεση με το ταχύπλοο Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, θα λειτουργήσει από τις 16 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα έως 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 9.00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19.10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου. Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Seaways επιστρέφει με ταχύπλοο πλοίο στη συγκεκριμένη σύνδεση, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή