Αύξηση 11% της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρώτο τετράμηνο

Αύξηση 11% της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρώτο τετράμηνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς νέο ιστορικό ρεκόρ διακίνησης επιβατών βαδίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Μέσα στο πρώτο τετράμηνο διακινήθηκαν περίπου 5 εκατ. επιβάτες, και με δεδομένο ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι ακόμη μπροστά, δεν αποκλείεται ο αερολιμένας να πετύχει τη διακίνηση άνω των 20 εκατ. επιβατών μέσα στο 2016.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο τετράμηνο του έτους η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 4,92 εκατ., που αντιστοιχεί σε άνοδο 11% σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. επιβάτες αντίστοιχα. Οι Ελληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, με 12% και 10% αντίστοιχα.

Πάντως, για πρώτη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, μείωση σημείωσε η επιβατική κίνηση εξωτερικού στον ΔΑΑ. Συγκεκριμένα, έπειτα από περίπου τρία χρόνια, η επιβατική κίνηση, προερχόμενη από το εξωτερικό, σημείωσε οριακή κάμψη κατά 0,5%.

Αντίθετα, η επιβατική κίνηση εσωτερικού ήταν αυξημένη κατά 4,3%, προσφέροντας έτσι συνολική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,2% τον συγκεκριμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, τον μήνα που μόλις πέρασε διακινήθηκαν 1,47 εκατ. επιβάτες, μέσω του ΔΑΑ, επίδοση που χαρακτηρίζεται ικανοποιητική από τη διοίκηση του αεροδρομίου, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι τον αντίστοιχο μήνα του 2015 παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, λόγω σύμπτωσης μεταξύ του καθολικού και του ορθόδοξου Πάσχα. Επιπλέον, η διοίκηση του ΔΑΑ συνεκτιμά στην επιβατική κίνηση και την επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 7ης Απριλίου 2016.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς, ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης υποχωρούν διαρκώς. Αξιοσημείωτο είναι ότι τους τρεις πρώτους μήνες ο ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης στον ΔΑΑ ήταν σταθερά διψήφιος, ενώ τον Φεβρουάριο η αύξηση ανήλθε στο εντυπωσιακό 18,2%.

Ο αριθμός των πτήσεων στον ΔΑΑ, κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους, πλησίασε τις 50.000 (49.393), καταγράφοντας άνοδο 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο 6,4%. Κατά τον Απρίλιο, οι πτήσεις αεροπλάνων εσωτερικού παρουσίασαν κάμψη 1,3% και του εξωτερικού αύξηση 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή