Βραβείο «Καινοτόμο προϊόν» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού

Βραβείο «Καινοτόμο προϊόν» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού για 9η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα Επιχειρηματικότητας με διακρίσεις και βραβεία.

Φέτος, με την Πολιτιστική Επιχείρηση  και το προϊόν της APPOLLO, που σύστησαν οι μαθητές της ομάδας επιχειρηματικότητας της Β΄τάξης του σχολείου, το Β’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» (http://senja.gr), που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ / Junior Achievement. J.A Greece).

Συγκεκριμένα, από τις 67 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων και ΕΕΕΕΚ από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στις Εμπορικές Εκθέσεις TRADE FAIRS 2016, στο Εμπορικό Κέντρο «THE MALL ATHENS» στην Αθήνα και στο «MEDITERRANEAN COSMOS»  στη Θεσσαλονίκη, το προϊόν APPOLLO της Επιχείρησης EPEIKON  (ΕΠ = Επικούριος, ΕΙΚΟΝ = σε ψηφιακές εικόνες) (www.epeikon.gr)  διακρίθηκε ως το πλέον καινοτόμο και κατάκτησε το ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ».

Το προϊόν APPOLLO (APP = Application,  for APOLLON) σας ταξιδεύει στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στην Πελοπόννησο,  το τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα, με το άγγιγμα ενός κουμπιού. 

Πρόκειται για έναν συνδυασμό «εφαρμογής κινητών τηλεφώνων» και μιας «συσκευής προβολής εικονικής πραγματικότητας»  σχεδιασμένη από την Google, που παρέχει οπτικοακουστική 3D ξενάγηση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και σύντομα στην γαλλική, γερμανική και ρωσική, στον επονομαζόμενο «Παρθενώνα της Πελοποννήσου».  

Η εφαρμογή είναι σε λογισμικό Android (εκδόσεις 4.4.1+) και για IOS. Η εφαρμογή αξιοποιεί το SDK που παρέχεται από την Google για την ανάπτυξη εφαρμογών Virtual Reality, μέσω του engine Unity3D και τη σύγχρονη τεχνολογία των smartphones κινητών τηλεφώνων.

Η εφαρμογή επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο, μέσω ειδικών αισθητήρων ενσωματωμένων σε αυτό, οι οποίοι εντοπίζουν την ακριβή θέση της περιστροφής της κεφαλής του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης αλληλεπιδρά με την εφαρμογή, αφού μπορεί να ελέγξει την κατεύθυνση προς την οποία μετακινείται και να «ανοίξει» τα υπάρχοντα «σημεία ενδιαφέροντος».

Η εξελιγμένη τεχνολογία που αξιοποιείται είναι η τεχνογνωσία των συσκευών προβολής Cardboard API’s της Google.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του  APPOLLO είναι πολλαπλό: Αποτελεί το μοναδικό ελληνικό προϊόν Virtual Reality (VR) στην αγορά. Είναι καινοτόμο και πρωτοποριακό. Συνδυάζει γυαλιά και εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Παρουσιάζει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην αρχική του μορφή σε ακριβή ψηφιακή μοντελοποίηση. Προσφέρει οπτοκοακουστική ξενάγηση σε πολλές γλώσσες. Είναι εύκολο στη χρήση και πολύτιμο ιδίως σε άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και σε άτομα που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη χώρα μας. Παρέχει με άμεσο και διαδραστικό τρόπο πολιτιστική παιδεία σε όλους τους πολίτες του κόσμου.. Επιπλέον, εμπνέει τον χρήστη να επισκεφθεί την Ελλάδα.  Το πλέον τιμητικό για μας, τη γενική εποπτεία του έργου έχει ο διεθνούς φήμης καθηγητής της Κλασικής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

Η αφορμή για την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος, δόθηκε από τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΔΙΑΖΩΜΑ (http://www.diazoma.gr), που έχει στόχο την υιοθεσία Αρχαίων Μνημείων και του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση» (http://senja.gr). H εκπληκτική πρωτοπόρα ιδέα ήταν επινόηση όλων των μελών της εταιρείας.

Η επιλογή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα ως μνημείο προβολής και ανάδειξης, μέσω του προϊόντος μας δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο συγκεκριμένος  ναός θεωρείται ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, έχει κατασκευαστεί από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Ικτίνο και είναι το πρώτο ελληνικό μνημείο, που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO  (1986).

Το APPOLLO αποτελεί το πρώτο προϊόν της συλλογής εφαρμογών GRAECIAE MIRACULA (ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), η οποία προβάλλει τα θαυμαστά αρχαία μνημεία της Ελλάδας.

Και αυτό, διότι το όραμα  της Πολιτιστικής Επιχείρησης EPEIKON επικεντρώνεται σε τέσσερεις αξίες: 1. Προβολή και ανάδειξη των αρχαιοελληνικών μνημείων της Ελλάδας και συγκεκριμένα του αρχαίου μνημείου του Επικούριου Απόλλωνα. 2. Προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού για την ενίσχυση της οικονομίας τόσο της χώρας μας και ευρύτερα της Ευρώπης. 3. Διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες να επισκεφθούν τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας μας ώστε να τα γνωρίσουν με άμεσο και εύκολο τρόπο. 4. Μετάδοση πολιτιστικής παιδείας μέσω του APPOLLO που συνιστά ένα άριστο εκπαιδευτικό μέσο.

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, αλλά η επιμονή στον ποθητό στόχο μάς οδήγησε σε  ειδικούς επιστήμονες αλλά και χορηγούς, που συνέδραμαν στο σημαντικό έργο μας.

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΣ.

Στο μέλλον, η EPEIKON θα σχεδιάζει εφαρμογές για άλλα Αρχαιολογικά Μνημεία, Μουσεία καθώς και παιγνίδια-εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, για παιδιά.

Για μας  «Η Τεχνολογία υπηρετεί τον Πολιτισμό» και  μέσω αυτής δημιουργείται μια νέα μορφή πολιτισμού που συμβάλλει στη διάδοσή του.

Το μότο μας είναι: “Όλοι μαζί για έναν νέο πολιτισμό”, έναν πολιτισμό που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία.

APPOLLO   by EPEIKON

Σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε …

www.epeikon.gr, [email protected]., https://www.facebook.com

Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση» /ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) / Junior Achievement Greece

Βραβείο «Καινοτόμο προϊόν» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή