2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΔiΜΕΕ)

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΔiΜΕΕ)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, αίθουσα ΕΥΡΩΠΗ, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας. Τα θέματα του συνεδρίου είναι: «Προσωπικότητα και Τύπος – Ψηφιακή τηλεόραση και σύγκλιση των μέσων – Πνευματική ιδιοκτησία και πρόσφατη νομολογία του ΔΕΕ – Ηλεκτρονικά δίκτυα και εξελίξεις στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα».

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Δικαίου Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΔiΜΕΕ) απευθύνεται σε δικηγόρους,  νομικούς συμβούλους και νομικά τμήματα όλων των Επιχειρήσεων,  Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών (ΕΕΤΤ, ΕΣΡ, ΑΔΑΕ, ΑΠΔΠΧ) που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ αλλά και σε δημοσιογράφους, ερευνητές και εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ. Σε κάθε συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 200 σύνεδροι από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα.

Στις μέρες μας οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της ραδιοτηλεόρασης, των εκδόσεων, της πνευματικής ιδιοκτησίας, των προσωπικών δεδομένων και της προστασίας  της προσωπικότητας  επιτάσσουν συνεχή ενημέρωση και διεπιστημονικό διάλογο. Για τον λόγο αυτό, η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των νομικών για τις εξελίξεις και τις αλλαγές στον συνεχώς εξελισσόμενο δικαιικό χώρο των ΜΜΕ κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη.

Το ΔiΜΕΕ αποτελεί το πρώτο επιστημονικό περιοδικό στο χώρο των Mέσων Eνημέρωσης και Eπικοινωνίας. Είναι τριμηνιαίο και περιλαμβάνει θέματα όπως, προστασία προσωπικότητας, προσωπικά δεδομένα, πνευματική ιδιοκτησία, ανταγωνισμό, πωλήσεις μέσω διαδικτύου, προστασία καταναλωτή, γενικούς όρους συναλλαγών κ.ά., που έχουν σχέση με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας: Τύπο, Εκδόσεις, Ραδιοφωνία, Τηλεόραση, Κινηματογράφο, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες,  Διαδίκτυο, Πνευματική Ιδιοκτησία και Προσωπικά Δεδομένα.

Το συνέδριο που διοργανώνει το επιστημονικό περιοδικό ΔiΜΕΕ (και η NB CONGRESS, τελεί υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Νομική Σχολή και Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ). Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: NOVA, η δικηγορική εταιρεία Ελένη Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ και η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ. Χορηγοί  επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα περιοδικά Συνήγορος, Νομικός Σύμβουλος, Business File, Οικονομική Επιθεώρηση και χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας nb.gr, greekjustice.gr, economia.gr.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.nb.org

Επικοινωνήστε για:

Πληροφορίες: Ελένη Στεφανίδη, τηλ. 210 3678858, e-mail: [email protected]

Εγγραφές: Χριστίνα Ατάρογλου, τηλ. 210 3678828 | www.nb.org

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή