ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρίτη φορά αναβλήθηκε η υποβολή προσφορών για το Ποσείδι Χαλκιδικής

Τρίτη φορά αναβλήθηκε η υποβολή προσφορών για το Ποσείδι Χαλκιδικής

Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε η υποβολή προσφορών για την αξιοποίηση του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η υποβολή των προσφορών για το ακίνητο μετατέθηκε τελικά για τις 29 Ιουλίου 2016, αντί τις 29 Φεβρουαρίου που είχε ορισθεί αρχικά.Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώνονται και στην πώληση των αεροσκαφών. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα, αντί τα μέσα Απριλίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο και το οποίο δεν συνέβη.

Ο διαγωνισμός για το Ποσείδι αφορά ακίνητο κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου συνολικής έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, το οποίο προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση. Η έκταση σήμερα φιλοξενεί το κάμπινγκ Καλάνδρας. Ο σχετικός διαγωνισμός αξιοποίησης του ακινήτου είχε ξεκινήσει στο τέλος του 2014, αλλά τόσο οι πολιτικές εξελίξεις όσο και η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλες αναβολές την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την πώληση των δύο αεροσκαφών Airbus, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών καθορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Πρόκειται για τον διαγωνισμό πώλησης των δύο αεροσκαφών Αirbus τύπου Α340-300 που είχε στον στόλο της η εκκαθαρισθείσα επιχείρηση Ολυμπιακές Αερογραμμές. Μετά την εκκαθάριση της κρατικής επιχείρησης, τα αεροσκάφη περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, η υποβολή θα γίνει στις 27 Μαΐου 2016 και δεν αποκλείεται αυτή τη φορά η πώλησή τους να ολοκληρωθεί, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα τροποποίησε τους όρους του διαγωνισμού, έτσι ώστε να διευκολύνει τους ενδιαφερομένους για τα αεροσκάφη.