Τρίτη φορά αναβλήθηκε η υποβολή προσφορών για το Ποσείδι Χαλκιδικής

Τρίτη φορά αναβλήθηκε η υποβολή προσφορών για το Ποσείδι Χαλκιδικής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε η υποβολή προσφορών για την αξιοποίηση του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η υποβολή των προσφορών για το ακίνητο μετατέθηκε τελικά για τις 29 Ιουλίου 2016, αντί τις 29 Φεβρουαρίου που είχε ορισθεί αρχικά.Παράλληλα, καθυστερήσεις σημειώνονται και στην πώληση των αεροσκαφών. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα, αντί τα μέσα Απριλίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο και το οποίο δεν συνέβη.

Ο διαγωνισμός για το Ποσείδι αφορά ακίνητο κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου συνολικής έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, το οποίο προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση. Η έκταση σήμερα φιλοξενεί το κάμπινγκ Καλάνδρας. Ο σχετικός διαγωνισμός αξιοποίησης του ακινήτου είχε ξεκινήσει στο τέλος του 2014, αλλά τόσο οι πολιτικές εξελίξεις όσο και η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλες αναβολές την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την πώληση των δύο αεροσκαφών Airbus, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών καθορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Πρόκειται για τον διαγωνισμό πώλησης των δύο αεροσκαφών Αirbus τύπου Α340-300 που είχε στον στόλο της η εκκαθαρισθείσα επιχείρηση Ολυμπιακές Αερογραμμές. Μετά την εκκαθάριση της κρατικής επιχείρησης, τα αεροσκάφη περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, η υποβολή θα γίνει στις 27 Μαΐου 2016 και δεν αποκλείεται αυτή τη φορά η πώλησή τους να ολοκληρωθεί, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφατα τροποποίησε τους όρους του διαγωνισμού, έτσι ώστε να διευκολύνει τους ενδιαφερομένους για τα αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή