Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ προωθεί φέτος η «Αττικά Πολυκαταστήματα»

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ προωθεί φέτος η «Αττικά Πολυκαταστήματα»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει μέσα στο 2016 η «Αττικά Πολυκαταστήματα», η οποία, παρά την οικονομική κρίση και την αναταραχή που επικράτησε στο λιανεμπόριο από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και έπειτα επέδειξε ισχυρές αντοχές. Η τάση αυτή, μάλιστα, συνεχίστηκε και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2016 με την εταιρεία να καταγράφει νέα αύξηση πωλήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2015 έκλεισε με τζίρο 158 εκατ. ευρώ έναντι 141 εκατ. ευρώ το 2014, καταγράφοντας αύξηση 12%, ενώ τα προ φόρων κέρδη της διατηρήθηκαν σταθερά, καθώς διαμορφώθηκαν σε 10,55 εκατ. ευρώ έναντι 10,62 εκατ. ευρώ το 2014. Παρά, μάλιστα, τις αναταράξεις στην οικονομίας της χώρας, η εταιρεία διατηρεί αποτελεσματικό μηδενικό δανεισμό και θετικές ταμειακές ροές. Σήμερα στην εταιρεία απασχολούνται συνολικά πάνω από 2.600 άτομα και όπως η ίδια αναφέρει σε ανακοίνωσή της όχι μόνο δεν έχει προβεί σε μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά εξακολουθεί να πραγματοποιεί προσλήψεις, εφαρμόζοντας τις παλαιές συλλογικές συμβάσεις που ίσχυαν προ κρίσης.

Η θετική πορεία της εταιρείας, παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα, συνεχίστηκε και το 2016, καθώς κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 8,5% στο σύνολο των πολυκαταστημάτων. Πρωταρχικός στόχος της «Αττικά Πολυκαταστήματα» για το σύνολο του έτους αποτελεί, βεβαίως, η διατήρηση της θετικής πορείας αλλά και η υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων, οι οποίες, μάλιστα, θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από ίδια κεφάλαια.

Ειδικότερα, για το 2016 προγραμματίζεται η πλήρης ανακαίνιση του κεντρικού πολυκαταστήματος attica στο City Link. Το attica στο City Link -που αποτελεί το πρώτο πολυκατάστημα attica- άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και μετρά πλέον 11 χρόνια λειτουργίας. Η ανακαίνιση στοχεύει σε πλήρη εκσυγχρονισμό και θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους ορόφους και χώρους του πολυκαταστήματος. Πρόκειται για επένδυση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην επιμέρους ανακαίνιση των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων attica (στο Golden Hall, καθώς και στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης και δη στην οδό Τσιμισκή και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ και ενδεικτικά περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

• Συνεχή ανανέωση των αποκλειστικών corner (πρόκειται για τις γωνίες-καταστήματα εντός του καταστήματος) έτσι ώστε να εκφράζουν τη μοναδική ταυτότητα των μαρκών που φιλοξενούν.

• Τοποθέτηση ψηφιακών video wall για ψηφιακή σήμανση, περαιτέρω προβολή των μαρκών και γενικό εκσυγχρονισμό της εικόνας των πολυκαταστημάτων.

• Βελτίωση του φωτισμού των πολυκαταστημάτων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LED.

• Ανακαίνιση της όψης του πολυκαταστήματος attica στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Τέλος, η εταιρεία προγραμματίζει τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων με εγκατάσταση συστήματος SAP και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών της εταιρείας, επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «Αττικά Πολυκαταστήματα» από την έναρξη του πρώτου πολυκαταστήματος attica το 2005 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή