Πρόστιμα ύψους 181.500 ευρώ για παράνομη διακίνηση προϊόντων

Πρόστιμα ύψους 181.500 ευρώ για παράνομη διακίνηση προϊόντων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα ύψους 181.500 ευρώ επιβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παραπλανητικές πρακτικές και παράνομη διακίνηση προϊόντων και εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, η Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας της Αγοράς κατά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2016, εστιάζοντας κυρίως σε ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας ενόψει του Πάσχα αλλά και σε άλλα είδη, διαπίστωσε 138 παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (Υ.Α Αριθμ. Α2-718/2014)και του ν. 4264/2014 (περί λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου) σε σύνολο 1512 ελέγχων και επέβαλε πρόστιμα ύψους 181.500 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο σε διόδια της Εθνικής Οδού διαπιστώθηκε διακίνηση ποσότητας ηλιελαίου συνολικού βάρους 23.760 λίτρων με ελλιπή επισήμανση η οποία δεσμεύθηκε και επεβλήθησαν στους διακινητές τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι κατόπιν εντολών του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων με τη συνεργασία και του συντονιστικού οργάνου ΣΥΚΑΠ, σε σημεία-εισόδους προϊόντων και εμπορευμάτων (συνοριακοί σταθμοί, διόδια εθνικών οδών, λιμάνια).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή