Μέρισμα 0,40 ευρώ προτείνει η Coca – Cola HBC

Μέρισμα 0,40 ευρώ προτείνει η Coca – Cola HBC

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola HBC AG στη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2016. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ δικαιούχοι θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας την 1η Ιουλίου. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2016.

Το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε επίσης τον ορισμό ως μη εκτελεστικών μελών του των κ. Αχμέτ Μποζέρ, Ουίλιαμ Ντάγκλας, Ρέτο Φραντσιόνι και Ρόμπερτ Ράιαν Ρούντολφ σε αντικατάσταση των Ιριαλ Φίναν, Σερ Μάικλ Λιούελιν Σμιθ και Νάιτζελ Μακ Ντόναλντ, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να παραιτηθούν. Η παραίτησή τους θα ισχύσει από τις 21 Ιουνίου 2016, ημέρα της γενικής συνέλευσης του ομίλου, όπως επίσης και η παραίτηση του κ. Γιώργου Δαυίδ. Ο κ. Γιώργος Δαυίδ ήδη από τις 27 Ιανουαρίου 2016 έχει αποχωρήσει από το αξίωμα του προέδρου του ομίλου, θέση την οποία έχει αναλάβει ο γιος του κ. Αναστάσης Δαυίδ, μέχρι τότε αντιπρόεδρος της Coca-Cola HBC AG.

O κ. Μποζέρ μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της The Coca-Cola Company. O Ουίλιαμ Ντάγκλας κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Coca-Cola Enterprises, από την οποία θα παραιτηθεί τον Ιούνιο, ο κ. Ρούντολφ είναι δικηγόρος, ενώ ο κ. Φραντσιόνι έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης πολλών μεγάλων ομίλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή