Εκδοση ψηφιακής υπογραφής για επιχειρήσεις

Εκδοση ψηφιακής υπογραφής για επιχειρήσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που μειώνει σημαντικά τις χρονοβόρες συναλλαγές με τις υπηρεσίες, καθώς και το διοικητικό κόστος μπορούν να αποκτήσουν πλέον οι επιχειρήσεις μέσω των επιμελητηρίων. Ο λόγος για την ψηφιακή υπογραφή, η οποία αντικαθιστά την ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα, επιτρέποντας την αποκλειστική διακίνηση των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, δίνοντας στον φορέα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ψηφιακά χωρίς τη χρήση έντυπων μέσων, ενισχύοντας έτσι και το οικολογικό προφίλ του. Επιπλέον, η ψηφιακή υπογραφή εξασφαλίζει την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου και σε συνδυασμό με τη χρονοσήμανση εξασφαλίζει επιπλέον τη μη αποποίηση ευθύνης του υπογράφοντος. Η ψηφιακή υπογραφή επιτρέπει στον παραλήπτη ενός εγγράφου να επαληθεύσει την ταυτότητα του υπογράφοντος (αυθεντικοποίηση) και να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενό του δεν έχει παραποιηθεί (ακεραιότητα).

Χθες, σε μία συμβολική κίνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) κ. Κ. Μίχαλος παρέλαβε το πρώτο ψηφιακό πιστοποιητικό από την πλατφόρμα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου, που του δίνει τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής υπογραφής.

Για την έκδοση της ψηφιακής υπογραφής οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες ακολουθούν τα εξής βήματα:

• Υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά στο τοπικό επιμελητήριο μέσω της διεύθυνσης http://apps.uhc.gr/digitalsignatures/dsrequest.

• Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής» στην ιστοσελίδα www.ermis.gov.gr.

• Ελεγχος της εταιρείας/αίτησης που εκπροσωπεί ο αιτών από το τοπικό Επιμελητήριο.

• Πληρωμή του κόστους απόκτησης της υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής (ανέρχεται σε 98,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

• Προσέλευση στο Επιμελητήριο για τη φυσική ταυτοποίηση και την έγκριση της αίτησης.

• Εκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον υπολογιστή της Ψηφιακής Γωνιάς του Επιμελητηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή