Πουλήθηκε σε ομογενείς το «Λητώ» της Μυκόνου αντί 16,9 εκατ. ευρώ

Πουλήθηκε σε ομογενείς το «Λητώ» της Μυκόνου αντί 16,9 εκατ. ευρώ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εταιρεία «Asteras 2020» περνάει το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, καθώς επικράτησε στη σχετική ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ που διενεργήθηκε μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr. Η «Asteras 2020» πρόσφερε 16,901 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας κατά 69% και σύμφωνα με το Ταμείο, είναι σημαντικά υψηλότερο της αποτίμησης της μονάδας. Η «Asteras 2020» είναι, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου, Ελλήνων ομογενών από τη Βενεζουέλα. Η οικογένεια έχει κινηθεί εντόνως τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά ακινήτων, με γνωστότερη από τις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει την εξαγορά του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Ως νέο απόκτημά της φέρεται τώρα το ακίνητο του ξενοδοχείου «Λητώ» που βρίσκεται στον οικισμό της Χώρας της Μυκόνου, στον στενό παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού. Διαθέτει εμβαδόν 3.634 τετραγωνικά μέτρα και είναι δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών, ενώ διαθέτει συνολική δομημένη επιφάνεια άνω των 2 χιλιάδων τετραγωνικών και περιλαμβάνει πισίνα, εστιατόριο και εξωτερικούς χώρους.

Χτίστηκε το 1952 και αν και παλαιό, η θέση του και μόνον θεωρείται προνομιακή λόγω της θέας στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Το ξενοδοχείο είναι, πάντως, μισθωμένο με σύμβαση μέχρι το 2028. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, όμως, πως το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία της απόκτησης του ξενοδοχείου από τον πλειοδότη επενδυτή.

Η οικογένεια Δουζόγλου και ειδικά ο πατριάρχης της Διογένης Δουζόγλου – Αντωνιάδης θεωρείται εκ των πρωτεργατών της ελληνικής κοινότητας της Βενεζουέλας και πρωτοστάτης της ίδρυσης της εκεί ορθόδοξης κοινότητάς της με εκτενή δράση για τη στήριξη του ελληνικού στοιχείου στη δοκιμαζόμενη σήμερα λατινοαμερικανική χώρα.

Η ιστορία της οικογενείας είναι κατά κάποιον τρόπο αποτυπωμένη και στην Αθήνα, αφού στη διασταύρωση των οδών Μιχαλακοπούλου και Αλκμάνος είναι τοποθετημένη από το 2001 η ορείχαλκινη προτομή του Francisco de Miranda, αγωνιστή της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα, η οποία έγινε με χορηγούς τους αδελφούς Δουζόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή