Η Elbisco επενδύει 20 εκατ. σε νέα παραγωγική μονάδα

Η Elbisco επενδύει 20 εκατ. σε νέα παραγωγική μονάδα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ακόμη σημαντική επένδυση σε παραγωγική μονάδα, την τρίτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, προχωρά η Elbisco. Η γνωστή βιομηχανία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς στο εργοστάσιο που διαθέτει στη Χαλκίδα. Ωστόσο, όταν λειτουργήσει η νέα αυτή γραμμή, κάτι που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2018, θα κλείσει η υφιστάμενη γραμμή φρυγανιάς που λειτουργεί σήμερα στο εργοστάσιο της Elbisco στο Πικέρμι Αττικής.

Μέσω της νέας γραμμής παραγωγής, η Elbisco αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας σε φρυγανιά κατά 40%. Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες λιανεμπορίου.

Το εργοστάσιο της Χαλκίδας επελέγη έναντι του Πικερμίου για την κατασκευή της νέας γραμμής, καθώς, όπως επισημαίνει η Elbisco, η εταιρεία έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι, όπου λειτουργεί η υφιστάμενη γραμμή φρυγανιάς.

Λόγω της διακοπής λειτουργίας της γραμμής φρυγανιάς στο Πικέρμι, με την έναρξη της νέας γραμμής στη Χαλκίδα, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη νέα μονάδα. Ωστόσο, επειδή λόγω της απόστασης κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να μη συνεχίσουν την απασχόλησή τους στη νέα μονάδα, η Elbisco θα εφαρμόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι οι λοιπές γραμμές στο εργοστάσιο του Πικερμίου για την παραγωγή ψωμιού για τοστ θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Η μία, μάλιστα, γραμμή παραγωγής ψωμιού για τοστ στις εγκαταστάσεις του Πικερμίου εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και πρόκειται για επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία ενισχύθηκε κατά 15% από τον αναπτυξιακό νόμο. Το 2015 τέθηκε σε λειτουργία μία ακόμη γραμμή παραγωγής σνακ, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο της Χαλκίδας. Επρόκειτο για επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία επίσης επιδοτήθηκε σε ποσοστό 15% από τον αναπτυξιακό νόμο.

Αναφερόμενος στη νέα επένδυση, ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco Δημοσθένης Ραμαντάνης δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, η Elbisco επιτυγχάνει θετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, θωρακίζει τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην ελληνική και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε ένα άλμα εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία για την εταιρεία, για τους εργαζομένους της και για την ελληνική οικονομία».

Το εργοστάσιο του Πικερμίου ιδρύθηκε το 1968 από μία οικογένεια αρτοποιών, την οικογένεια Ρεμούνδου, και ήταν η πρώτη εταιρεία που διέθετε συσκευασμένη φρυγανιά στην Ελλάδα.

Το εργοστάσιο στη Γλύφα Χαλκίδας δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Σήμερα, το εργοστάσιο διαθέτει πέντε γραμμές παραγωγής για μπισκότα, κράκερ και κουλούρια, μια γραμμή παραγωγής κέικ και αυτόματο συγκρότημα συσκευασίας αλεύρων, με μέγιστη παραγωγική δυνατότητα τους 16.000 τόνους ετησίως όσον αφορά τα μπισκότα και τους 27.000 τόνους όσον αφορά το συσκευασμένο αλεύρι.

Η μονάδα διαθέτει επίσης 7.300 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή