H The Coca – Cola Company αναβαθμίζει τον ρόλο της Αθήνας

H The Coca – Cola Company αναβαθμίζει τον ρόλο της Αθήνας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Αθήνας στο σύστημα της The Coca-Cola Company, καθώς από εδώ θα ελέγχονται οι δραστηριότητες για 26 χώρες, μεταξύ αυτών και η ιδιαιτέρως σημαντική, λόγω του μεγέθους της, αγορά της Ρωσίας.

Ειδικότερα, με βάση τη νέα επιχειρησιακή δομή που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου 2016, στη νέα επιχειρησιακή μονάδα Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (έως σήμερα επιχειρησιακή μονάδα Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης) που εδρεύει στην Αθήνα προστέθηκε η ευθύνη για τρεις ακόμη χώρες και δη για τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Στην ευθύνη της νέας επιχειρησιακής μονάδας θα περιλαμβάνονται συνολικά οι ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία.

Η Αθήνα μετατρέπεται έτσι σε έδρα μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρησιακές μονάδες της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, υποστηρίζοντας 26 χώρες, εκτεινόμενη σε 11 ζώνες ώρας, με 417 εκατομμύρια πληθυσμό. Η νέα διευρυμένη επιχειρησιακή μονάδα θα είναι μία από τις πιο πολυπολιτισμικές μονάδες της Coca-Cola, εκπροσωπώντας 36 εθνικότητες, 18 διαφορετικές γλώσσες και περιλαμβάνοντας 64% γυναίκες στο ανθρώπινο δυναμικό της. Με την αλλαγή αυτή η επιχειρησιακή μονάδα εναρμονίζεται με το σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο εμφιαλωτής της εταιρείας, δηλαδή ο όμιλος Coca-Cola Hellenic, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επικεφαλής της νέας επιχειρησιακής μονάδας θα τεθεί ο κ. Νίκος Κουμέττης, ο οποίος από το 2011 είναι πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας για την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στη δομή της εταιρείας ο κ. Κουμέττης τόνισε: «Η απόφαση να καταστεί η Αθήνα έδρα της νέας επιχειρησιακής μονάδας μας για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα και την αισιοδοξία μας για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας, καθώς και τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητές μας».

Ο κ. Κουμέττης εργάζεται για την The Coca-Cola Company από τον Φεβρουάριο του 2001. Παλαιότερα ο κ. Κουμέττης είχε διατελέσει πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας του Καναδά, καθώς και της επιχειρησιακής μονάδας Αδριατικής και Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή