Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Coca-Cola HBC

Πρόταση για μέρισμα

Σταθερά πρώτη στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. βρίσκεται η μετοχή της Coca-Cola HBC, με τον τίτλο να εμφανίζει επαρκή εμπορευσιμότητα, αφού είναι γνωστό ότι η μετοχή διαπραγματεύεται στο Ελβετικό Χρηματιστήριο, με παράλληλη διαπραγμάτευση και στην Αθήνα. Αυτήν την εβδομάδα ο τίτλος υπέστη απώλειες 1,81%. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2016, θα εγκρίνει την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για τη διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Μυτιληναίος

Εδρα στην Ελλάδα

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή του Μυτιληναίου, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 6,15%, με αρκετά καλή εικόνα να παρουσιάζει και η εμπορευσιμότητα της μετοχής. Ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, απαντώντας σε ερώτηση μετόχων κατά πόσον θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα του ομίλου η αλλαγή έδρας, υποστήριξε ότι παρ’ όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η παραμονή στην Ελλάδα, ο όμιλος πολέμησε για να διατηρήσει την έδρα του εντός και όπως τόνισε: «Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να μη μας νικήσουν η γραφειοκρατία και η απραξία».

ΓΕΚΕ

Ικανοποιητικές κρατήσεις

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΓΕΚΕ, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποχωρήσει 10% και να διαπραγματεύεται στα 4,140 ευρώ (κλείσιμο 27/5). Η διοίκηση της εισηγμένης, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο President στους Αμπελοκήπους Αθηνών, διατηρεί την αισιοδοξία της για την πορεία των εργασιών της, λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων για το 2016. Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο παρουσιάζουν ικανοποιητική εικόνα. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 είχε επιστρέψει 0,17 ευρώ ανά μετοχή, ενώ τη φετινή χρονιά διένειμε ήδη προμέρισμα 0,12 ευρώ.

Motor Oil

Κέρδη 48,678 εκατ.

Ανοδο 3,09% κατέγραψε η μετοχή της Motor Oil την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Η εισηγμένη διατηρήθηκε σε τροχιά κερδοφορίας, το α΄ τρίμηνο, εμφανίζοντας ενοποιημένα καθαρά κέρδη, ύστερα από φόρους, 48,678 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών τούς πρώτους τρεις μήνες του 2016 διαμορφώθηκε σε 1,285 δισ. από 1,622 δισ. το α΄ τρίμηνο του 2015. Οπως υπογραμμίζει η εισηγμένη, το φετινό τρίμηνο ήταν μειωμένοι οι όγκοι των πωλήσεων προς τη ναυτιλία/αεροπορικά καύσιμα αλλά και προς τη ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή