Οι αλλαγές στον MSCI Greece εκτόξευσαν τον τζίρο

Οι αλλαγές στον MSCI Greece εκτόξευσαν τον τζίρο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δεύτερο υψηλότερο τζίρο (205,204 εκατ. ευρώ) της χρονιάς κατέγραψε χθες το Χρηματιστήριο, λόγω της αναδιάρθρωσης στον δείκτη MSCI Greece, με τις αλλαγές να ισχύουν από τη σημερινή συνεδρίαση. Από τον δείκτη MSCI Creece Standard διαγράφεται η ΔΕΗ και προστίθεται στον δείκτη MSCI Creece Micro Cap μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Attica Bank. Στον δείκτη MSCI Creece Standard παραμένουν οι μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Folli Follie, Jumbo και Τιτάν. Το ειδικό βάρος του Χρηματιστηρίου στον δείκτη MSCI Creece Standard μειώνεται στο 0,46% από 0,49%. Ο υψηλότερος τζίρος (304,916 εκατ. ευρώ) του 2016 είχε σημειωθεί στις 18 Μαρτίου 2016 όταν υποβιβάσθηκε το Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά από ανεπτυγμένη από τον αγγλικό οίκο αξιολόγησης Ftse.

O Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,93% και διαμορφώθηκε στις 646,97 μονάδες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα προαπαιτούμενα και στην επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη. Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στην εγχώρια αγορά ομολόγων, οδηγώντας τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα και τις αποδόσεις να επανέρχονται πάνω από 7%.

Ο τζίρος στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) δεν ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ήταν πολλαπλάσιος στις ευρωπαϊκές εξωχρηματιστηριακές πλατφόρμες (over the counter).

Η τιμή του ετήσιου ομολόγου (λήγει τον Ιούλιο του 2017) διαμορφώθηκε στα 95,75 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να κυμαίνεται στο 7,45%. Το 3ετές ομόλογο αποτιμήθηκε στα 93,25 λεπτά, με την απόδοση να ανέρχεται στο 7,44%. Το 10ετές ομόλογο είχε τιμή στα 75,10 λεπτά και απόδοση στο 7,28%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή