Με ευχάριστες εκπλήξεις ο 22ος χρόνος βραβεύσεων του φοιτητικού διαγωνισμού economia

Με ευχάριστες εκπλήξεις ο 22ος χρόνος βραβεύσεων του φοιτητικού διαγωνισμού economia

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό θέμα την οικοδόμηση νέων μοντέλων ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας (με την κωδικοποίηση "Restarting Greece") έγινε χθες στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά, η απονομή των βραβείων του 22ου economia φοιτητικού διαγωνισμού. Εξειδικεύοντας την γενική αυτή θεματική στο πώς ο δημόσιος τομέας μπορεί να διευκολύνει το επιχειρείν στις δυνατότητες που παρέχονται στον πρωτογενή τομέα και την μικρομεσαία μεταποίηση από τα δίκτυα παραγωγής/clusters, πώς τέλος η αποκέντρωση μπορεί να λειτουργήσει αναπτυξιακά σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες, πέντε ατομικές εργασίες και πέντε συλλογικές, από 6 Πανεπιστήμια της Ελλάδος και 6 του εξωτερικού (1 από Κύπρο) βραβεύτηκαν ενώ 300 συνολικά συμμετέχοντες προβληματίστηκαν. αναζήτησαν ιδέες. προώθησαν προτάσεις βελτίωσης.

Την αιγίδα του 22ου διαγωνισμού προσέφερε και φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και το ΙΟΒΕ ενώ υποστηρικτές/χορηγοί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η δικηγορική εταιρία Μπαχάς – Γραμματίδης και Συνεργάτες. Χορηγίες προσφέρθηκαν από το ALBA, το IST, την EEΔΕ, την Aegean Airlines, την Minoan Lines, τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Attica Bank, την Info Quest Technologies, την Coco-Mat, την Νομική Βιβλιοθήκη και την Scooterise. Ενώ η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού απαρτίστηκε από τον Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ, την Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και τον Δρα Βασίλη Αποστολόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Λέσχης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ως αμφιτρύων υποδεχόμενος στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, ο Πάνος Λασκαρίδης απηύθυνε μια κοφτή παραίνεση στους βραβευόμενους: "μην ακούτε συμβουλές από μας τους μεγαλύτερους σας όπως τα κάναμε, τι νόημα έχει να σας συμβουλεύουμε;" ενώ προχώρησε σε μια βράβευση – έκπληξη, της εμπνεύστριας του φοιτητικού διαγωνισμού και διευθύντριας του ομίλου economia Αλεξάνδρα Βοβολίνη σε αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της όλα αυτά τα χρόνια.

Στο δικό της καλωσόρισμα η Αλεξάνδρα Βοβολίνη, από μέρους των Εκδόσεων economia, αφού θύμισε την ιστορία των φοιτητικών διαγωνισμών, επισήμανε ότι περισσότερο παρά άλλες φορές στο φετινό 22ο διαγωνισμό πολύ περισσότερες από τις βραβευόμενες εργασίες ήταν αξιόλογες – όμως η ίδια η φύση του διαγωνισμού περιόρισε τα βραβεία…

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γ. Δουκίδης, αντί άλλης εισαγωγής παρουσίασε τα βασικά πορίσματα της μελέτης "Η επιχειρηματικότητα μέσα από τα μάτια των νέων: κάτι αλλάζει" που έχει γίνει από το ΟΠΑ, μαζί με την ΕΥ, την Εnterprise Greece και το ΕλληνοΑμερικανικό Επιμελητήριο, ενώ την ομιλία του έκλεισε μαζί την ανακοίνωση ενός ακόμη βραβείου για τους νικητές αλλά και όσους προκρίθηκαν στην τελική 10 των προκριθείσων εργασιών μια ακόμη υποτροφία στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ο.Π.Α.

Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους νικητές οι οποίοι είναι:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο Ατομικής Εργασίας

Κωνσταντίνος Ανδρέου Τμήμα Οικονομικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

2ο Βραβείο Ατομικής Εργασίας

Ορέστης Βραβοσινός Department of Accounting and Finance School of Business Administration – University of Macedonia

3ο Βραβείο Ατομικής Εργασίας

Ιωάννης Δεπάστας Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

4ο Βραβείο Ατομικής Εργασίας

Υπαπαντή Θερμού, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

5ο Βραβείο Ατομικής Εργασίας

Παναγιώτης Ζαΐμης Τμήμα Οικονομικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΟΜΑΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο Ομαδικής εργασίας

Ιωάννα Βελλίδου School of Law – University of Warwick,

Φίλιππος Λέτσας Department of Government – Georgetown University,

Αθανάσιος Πετκάκης Department of Mathematics – Davidson College,

Λάζαρος Χαλκιάς Department of Biology – Pomona College

2ο Βραβείο

Γεώργιος Κουτσουμάνης, Αλέξανδρος Πάστρας, Ιωάννης Σαντοριναίος

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

3ο Βραβείο

Ανδρέας Καλοτεράκης Imperial College London,

Παύλος Κοσμετάτος Imperial College London,

Χαράλαμπος Κωνσταντίνου Imperial College London,

Μαρία Λεπίδα Τμήμα Νομικής ΕΚΠΑ

4ο Βραβείο

Αναξαγόρας Φωτόπουλος, Αθανάσιος Παπαθανασίου

ΔΠΜΣ Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και την Βιολογία ΕΚΠΑ

5ο Βραβείο

Αικατερίνη Αποστόλου, Αικατερίνη Βογιατζή, Σπυρίδων Βιζιριανάκης, Κυριακή Γαλάνη

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή