Συνέχιση των επενδύσεων στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Olympia

Συνέχιση των επενδύσεων στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Olympia

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Όμιλος Εταιρειών Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού ύψους 33,34% της εταιρείας Softone Technologies Α.Ε. και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρίας.

Η επένδυση αυτή του Ομίλου Olympia στην ελληνική αγορά, λειτουργεί συμπληρωματικά και εξελικτικά ως προς τις συνολικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα στον κλάδο της τεχνολογίας retail και διανομής, όπου διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά.  Συγκεκριμένα, η είσοδος στη σύνθεση της Softone Technologies A.E. επιτρέπει  στον Όμιλο Olympia την ανάπτυξη συνεργειών με τις εταιρείες του, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνει ιδιαίτερα τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης της Softone στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου, όπως η Πολωνία και άλλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Η Softone Technologies A.E. δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων business software. Η εταιρία διακρίνεται για το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα να προσφέρει ERP συστήματα αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud computing. Mε εξωστρεφή πορεία και δραστηριοποίηση σε Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία η Softone Technologies Α.Ε.  αποτελεί την κορυφαία εταιρία business λογισμικού. Κατά την τελευταία πενταετία, η εταιρεία παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλές αποδόσεις που αποτυπώνονται σε αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων. Παράλληλα, διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που ξεπερνά  τις 15.000 επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Olympia κ. Κώστας Καραφωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στη Softone Technologies σηματοδοτεί την είσοδο μας στον κλάδο του λογισμικού όπου δημιουργούμε μία συνεργασία με πολλά αμοιβαία οφέλη».

Από την πλευρά της Softone, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Κυριαζής σημείωσε:  «Η επένδυση του Ομίλου Olympia στο μετοχικό μας κεφάλαιο, αποτελεί για εμάς σημαντικό σταθμό στη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Παρόλο που η SoftOne κατά την περίοδο της κρίσης αναπτύχθηκε συνολικά 60%, η επένδυση αυτή έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τόσο στην αγορά του εσωτερικού, όσο και στη διεθνή αγορά. Η SoftOne, αξιοποιώντας την οικονομική ευρωστία ενός εκ των πλέον ισχυρών Ομίλων, θα είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που σύντομα θα επέλθουν στην αγορά της πληροφορικής. Επιπλέον, η διεθνής δραστηριοποίηση και νοοτροπία του Ομίλου, θα συμβάλουν καταλυτικά, προσδίδοντας ένταση και ταχύτητα στην εξωστρέφεια της SoftOne. Η επένδυση ενός ομίλου με το μέγεθος και το κύρος της Olympia, αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση για την εταιρεία, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της SoftOne.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή