Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορία Αιγαίου

Αύξηση επιβατικής κίνησης

Περισσότερες από 500.000 μετοχές της Αεροπορίας Αιγαίου άλλαξαν χέρια στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου. Ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας ενισχύθηκε συνολικά 8,44%. Στη διάρκεια του α’ τριμήνου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 9% σε 2 εκατ. επιβάτες, εκτελώντας η εταιρεία 6% περισσότερες πτήσεις. Η εταιρεία συνέχισε να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου της ακόμη και τη χειμερινή περίοδο, στηρίζοντας με κόστος νέους προορισμούς που παράγουν κερδοφορία μόνο το καλοκαίρι.

Χαλκόρ

Επενδύσεις 23,6 εκατ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Χαλκόρ, με συνέπεια ο τίτλος να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 13,75% και να αναρριχηθεί στα 0,339 ευρώ (κλείσιμο 23/6/2016). Η Χαλκόρ διαθέτει δέκα κύριες βιομηχανικές μονάδες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία. Το 2015 η Χαλκόρ και οι θυγατρικές της πραγματοποίησαν συνολικές επενδύσεις ύψους 23,6 εκατ. ευρώ, από τις οποίες ποσό 6,6 εκατ. ευρώ αφορούσε την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της μητρικής εταιρείας στα Οινόφυτα.

Lavipharm

Πληρωμή εγγύησης

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της Lavipharm, με αποτέλεσμα ο τίτλος να βυθισθεί σε ποσοστό 19% στα 0,081 λεπτά του ευρώ (κλείσιμο 23/6/2016). Η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία τον περασμένο Μάρτιο είχε προχωρήσει στην πληρωμή εγγύησης για την εξόφληση μη εξυπηρετούμενης δανειακής υποχρέωσης της θυγατρικής εταιρείας στην Αμερική. Το ποσό που κατεβλήθη ήταν της τάξεως των 3.261.109,00 δολαρίων, προϊόν πώλησης ακινήτου της στο Νιου Τζέρσεϊ, 69 Princeton Hightstown Road, East Windsor.

ΟΤΕ

Διανομή μερίσματος

Ξένα επενδυτικά σχήματα παρέμειναν αγοραστές για τη μετοχή του ΟΤΕ και την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ο τίτλος του οργανισμού ενισχύθηκε 11,68% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και έφθασε τα 8,700 ευρώ στο κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης. Οι μέτοχοι του ΟΤΕ στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, το οποίο θα καταβληθεί στις 6 Ιουλίου από την Πειραιώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή