Εμφαση στις διεθνείς δραστηριότητες δίνει ο όμιλος Ελλάκτωρ

Εμφαση στις διεθνείς δραστηριότητες δίνει ο όμιλος Ελλάκτωρ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις αγορές του εξωτερικού και ιδίως στη Μέση Ανατολή, όπου έχει αρχίσει να εδραιώνεται, αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου Ελλάκτωρ, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της εταιρείας Ακτωρ Δημήτρης Κούτρας τόνισε ότι το 2016 ο κύκλος εργασιών από τον κλάδο των κατασκευών αναμένεται να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ, καθώς κορυφώνονται οι εργασίες στους μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ σημαντική είναι και η επέκταση στο εξωτερικό, δεδομένου ότι το 55% του ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων αφορά τρίτες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο όμιλος διαθέτει παρουσία σε 23 χώρες του εξωτερικού και τέσσερις ηπείρους, με την τελευταία προσθήκη να αφορά την Αφρική και την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, όπου κατασκευάζεται έργο βιολογικού καθαρισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το τρέχον έτος αναμένεται να είναι το τελευταίο ζημιογόνο, καθώς το 2017 θα σημάνει την επιστροφή στην κερδοφορία. Στον τομέα των παραχωρήσεων, η κίνηση σε Αττική Οδό αυξήθηκε κατά 3% το 2015, ενώ στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου η άνοδος διαμορφώθηκε σε 8%, δημιουργώντας αισιοδοξία για βελτιωμένες επιδόσεις και φέτος. Παράλληλα, η υπογραφή της αναθεωρημένης συμφωνίας για την Ολυμπία Οδό (Κόρινθος – Πάτρα) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, προβλέποντας αποζημίωση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ για τις κατασκευαστικές εταιρείες, εκ των οποίων τα 45 εκατ. αποτελούν το πριμ επιτάχυνσης των εργασιών.

Στο εξωτερικό, δεσπόζει η κατασκευή του μετρό της Ντόχα στο Κατάρ, με αποτέλεσμα ο τζίρος της Ακτωρ στο εμιράτο να αγγίζει τα 360 εκατ. το 2015. Ταυτόχρονα, ο ελληνικός όμιλος διεκδικεί, για διάστημα 20 ετών, το έργο της συντήρησης και λειτουργίας του συνολικού συστήματος του μετρό της Ντόχα. Αντίστοιχα, στο Ντουμπάι, η εισηγμένη αναμένει την απόφαση της επιτροπής διαιτησίας, σχετική με οικονομική διαφωνία ύψους 90 εκατ. που έχει για έργο βιολογικού καθαρισμού. Αντίστοιχη διαιτησία εκκρεμεί και με το υπουργείο Δημοσίων Εργων του Κουβέιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή