Μια «ανάσα» για τις άστεγες οικογένειες

Μια «ανάσα» για τις άστεγες οικογένειες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς πια κρίσης, ο κίνδυνος του να μείνουν άστεγες πολλές οικογένειες έγινε εφιαλτική πραγματικότητα. Το πρόβλημα της αστεγίας είναι πιο οξύ από ποτέ και οι οικογένειες που το βιώνουν ή απειλούνται από αυτό χρειάζονται συνεχή και ουσιαστική βοήθεια, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Αυτό προσπαθεί να κάνει το πρωτοπόρο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», το οποίο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να στηρίζει η P&G. Η κυρία Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας, μας εξηγεί: «Ο Δήμος Αθηναίων έχει αναπτύξει αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα πού έχει σχεδιαστεί για να προφέρει υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης σε οικογένειες οι οποίες στερούνται των απαραίτητων πόρων για την ικανοποίηση των ανωτέρω αναγκών.

Στόχος του προγράμματος είναι η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμερίσματα ατόμων που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγα μέχρι να μπορούν να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε πολλούς αρωγούς που με την πολύτιμη βοήθειά τους στηρίζουν το έργο μας. Για παράδειγμα, μια από τις Κοινωνικές μας Κατοικίες έχει ανακατασκευαστεί χάρη στην εταιρία P&G.»

Μια «ανάσα» για τις άστεγες οικογένειες-1

Με την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας, έχουν δημιουργηθεί εννιά διαμερίσματα, ενώ οι οικογένειες υποστηρίζονται με κουπόνια τροφίμων ετησίως και προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους βγαίνοντας από το πρόγραμμα. Η εταιρεία είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου με πολλούς τρόπους.

«Το πρόβλημα της αστεγίας είναι σοβαρό και πολυδιάστατο και η αντιμετώπισή του απαιτεί την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας. Για όλους εμάς στην P&G η στήριξη των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους μας αγγίζει ιδιαίτερα μιας και στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε βρίσκεται η οικογενειακή εστία και το σπίτι.

Μας τιμά και μας συγκινεί που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Δήμο Αθηναίων και να υποστηρίξουμε αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα.

Μετά την ανακατασκευή του ακινήτου που στεγάζει 9 οικογένειες, εδώ και 2 χρόνια παραμένουμε κοντά στο Δικτύο Κοινωνικής Κατοικίας με την έμπρακτη υποστήριξη πολλών οικογενειών εξασφαλίζοντας τα είδη καθημερινής φροντίδας και διατροφής αλλά και επαγγελματική κατάρτιση με την ελπίδα αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους, εξηγεί η κ. Ελένη Παπαδημητρίου, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της P&G Νοτιανατολικής Ευρώπης.»

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους να αρχίσουν να ονειρεύονται ξανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή