Σε αδιέξοδο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Μαρινόπουλου

Σε αδιέξοδο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Μαρινόπουλου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της εταιρείας «Μαρινόπουλος», καθώς όπως εκτιμάται περίπου 500 καταστήματα (από τα συνολικά 823 που διαθέτει η αλυσίδα λιανεμπορίου) είναι μισθωμένα. Αυτομάτως, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), οι κάτοχοί τους, στους οποίους ήδη οφείλονται ενοίκια διάρκειας 8-12 μηνών, θα κληθούν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση, καθώς κινδυνεύουν να δουν τα ακίνητά τους να χρησιμοποιούνται από τον «Μαρινόπουλο», χωρίς να καταβάλλονται σε αυτούς τα οφειλόμενα ενοίκια και χωρίς να μπορούν να τα αξιοποιήσουν, μέσω π.χ. κάποιας δικαστικής εντολής για έξωση, λόγω της αίτησης δικαστικής προστασίας που έχει καταθέσει η αλυσίδα.

Εφόσον λοιπόν λάβει τη σχετική προστασία από τους πιστωτές, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν τον σημαντικά αυξημένο ΕΝΦΙΑ του 2016, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι κατά κανόνα πρόκειται για καταστήματα με μεγάλες επιφάνειες και υψηλή αντικειμενική αξία. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό, εάν δεν ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα, οι ιδιοκτήτες αυτοί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις των ακινήτων τους και με ποινικές διώξεις. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει από την εταιρεία «Μαρινόπουλος» να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για την ειδική αυτή κατηγορία των πιστωτών της και από το υπ. Οικονομικών να λάβει υπόψη του την αδυναμία πληρωμής ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή