Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τράπεζα Κύπρου

Σχέδια για το LSE

Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου αυτή την εβδομάδα. Πάνω από 17 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια, ενώ ο τίτλος της τράπεζας ενισχύθηκε 1,35% σε εβδομαδιαία βάση. Η διοίκηση της τράπεζας εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας προκειμένου να εισαγάγει τις μετοχές της τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). Η τράπεζα μετά το Brexit παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις των αγορών, ούτως ώστε να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα για την προτιθέμενη εισαγωγή της.

Πλαστικά Κρήτης

Σε νέες αγορές

Εντολές αγορών εκδηλώθηκαν για τη μετοχή των Πλαστικών Κρήτης, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενισχυθεί 3,94% στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και να αναρριχηθεί στα 3,950 ευρώ (κλείσιμο 30 Ιουνίου). Η πρόσφατη ετήσια τακτική συνέλευση αναβλήθηκε για τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εισηγμένης. Η πρώτη επαναληπτική συνέλευση ορίστηκε για τις 22 Ιουλίου 2016. Η εταιρεία ενισχύει τον δείκτη εξωστρέφειας με νέες αγορές.

Κρητών Αρτος

Απαιτήσεις 0,75 εκατ.

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν αυτή την εβδομάδα για την εισηγμένη Κρητών Αρτος στην Εναλλακτική Αγορά. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εισηγμένης από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 0,75 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 0,640 εκατ. είναι καλυμμένα με επιταγές που ήδη έχουν σφραγιστεί λόγω μη πληρωμής αυτών. Η Κρητών Αρτος όπως υποστηρίζει έχει προβεί ήδη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής καθώς και σχετική μήνυση.

Jumbo

Κατάστημα στη Σερβία

Εβδομαδιαία κέρδη 10,09% κατέγραψε η μετοχή του Jumbo με αρκετά αυξημένη την εμπορευσιμότητα της μετοχής. Η εισηγμένη άνοιξε το πρώτο κατάστημα Jumbo στη Σερβία το Σάββατο 18 Ιουνίου. Το κατάστημα δημιουργήθηκε από τον όμιλο Vero της οικογένειας Βερόπουλου, που έχει την αποκλειστική δικαιόχρηση του Jumbo για τις αγορές των Σκοπίων και της Σερβίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ήδη από το στάδιο της προετοιμασίας «είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την έλευση του Jumbo, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης του Βελιγραδίου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή