Σύντομα (05/07/16)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός του τουριστικού έργου τα ΚΤΕΛ

Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού ενημερώνει ότι βάσει δικαστικής απόφασης τα ΚΤΕΛ έχουν απολέσει το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιοδήποτε άλλο έργο πέραν του συγκοινωνιακού και ιδιαιτέρως τις ημερήσιες εκδρομές μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης με ολική μίσθωση όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων και με αφετηρία τον νομό της έδρας τους. Οι εκδρομές αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με τουριστικά λεωφορεία. Επίσης, τα ΚΤΕΛ δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο στόλο τους για μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει μέσω ανεξάρτητου τουριστικού γραφείου που ενδεχομένως έχουν συστήσει προχωρώντας σε άτυπη ενοποίηση του στόλου τους. Κατόπιν αυτού η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού απέστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, καλώντας τον να ενημερώσει σχετικά για το θέμα τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Συμβόλαιο συνεργασίας Πειραιώς με την Αφοί Δ. Σκούρα

Τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία, ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία Αφοί Δ. Σκούρα. Η εταιρεία Αφοί Δ. Σκούρα, με κύρια δραστηριότητα τη χονδρική και λιανική πώληση αγροεφοδίων, το 2007 έκανε στροφή προς το εμπόριο ψίχας και κελυφωτού φιστικιού, ενώ το 2016 ξεκίνησε την υλοποίηση επένδυσης που αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της για την επεξεργασία και αποθήκευση του προϊόντος. Ο προσανατολισμός της στο εμπόριο του φιστικιού είναι πλέον σαφής, με τις πωλήσεις της να προέρχονται κατά 70% από αυτό. Η επιχείρηση, ενισχύοντας τη δυναμική της στις εξαγωγές της, εστίασε στην προώθηση των προϊόντων φιστικιού σε χώρες της Ε.Ε., όπως η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και αποδεικνύει τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη του αγρότη επιχειρηματία.

Την υπογραφή δύο συμφωνιών με ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία επίπλων Sato. Ειδικότερα, η επιπλοποιία ανέλαβε την εγκατάσταση γραφειακού εξοπλισμού 840 θέσεων εργασίας στα νέα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ. Μέσω της παραγωγικής μονάδας της στη Θεσσαλονίκη κατασκεύασε διευθυντικά γραφεία, σταθμούς εργασίας, καθίσματα, βιβλιοθήκες και ερμάρια όπως και ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά γραφειακών χώρων για το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας. Παράλληλα η Sato προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας τριετούς διάρκειας (2016-2018) με τον ΟΤΕ για την προμήθεια γραφειακού εξοπλισμού. Εξάλλου, από τα τέλη Μαΐου παραδόθηκε ο εξοπλισμός για τα νέα γραφεία του ΟΤΕ Estate στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, καθώς και ο γραφειακός εξοπλισμός για τις εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και Γερμανός Α.Ε. στα κεντρικά γραφεία της Παιανίας.

Εκδήλωση του ΣΕΤΕ για την Κρήτη

Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματισθεί η πραγματοποίηση στο Ηράκλειο Κρήτης εκδήλωσης με θέμα «Προοπτικές ενδυνάμωσης της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού. Συνέργειες δημοσίου – ιδιωτικού τομέα». Η εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Λύση από SAP για παρόχους των υπηρεσιών υγείας

Η SAP παρουσίασε πρόσφατα το SAP® Health Engagement, μια λύση που συνδέει άμεσα ασθενείς με ιατρούς και διαχειριστές προγραμμάτων υγείας. Η λύση της SAP δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και σε φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύξουν εφαρμογές, οι οποίες δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους θέτοντας στόχους, καθώς και να έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για χρόνιες παθήσεις. Μέσω της άμεσης σύνδεσης των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας με χρήση στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και γρήγορες αναλύσεις, η τεχνολογία επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση κόστους. «Oι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες της SAP βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους τοποθετούν στο επίκεντρο της φροντίδας υγείας», δήλωσε ο Βέρνερ Εμπερχαρντ, general manager of personalized medicine, SAP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή