Η Energean έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. από EBRD

Η Energean έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. από EBRD

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Energean Oil από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η χρηματοδότηση έρχεται σε συνέχεια του δανείου ύψους 75 εκατ. δολαρίων, που συμφωνήθηκε πρόσφατα και είχε ως αντικείμενο το επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την περαιτέρω ανάπτυξη του παραγωγικού πετρελαϊκού πεδίου του Πρίνου. Η σύμβαση για τη νέα χρηματοδότηση, που αφορά τόσο την υποστήριξη ερευνών στη Λεκάνη του Πρίνου όσο και την ερευνητική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα, υπογράφηκε στην Αθήνα από τον κ. Ρικάρντο Πούλιτι, διευθύνοντα σύμβουλο, επικεφαλής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στην EBRD, και τον κ. Μαθιό Ρήγα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil & Gas.

«Η Energean έχει το όραμα να καταστεί η ηγέτις ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής και η νέα χρηματοδότηση που χορηγεί η EBRD διασφαλίζει πλήρως την ολοκλήρωση των ερευνητικών μας προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τον κλάδο», τόνισε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μαθιός. Από την πλευρά της EBRD, η κ. Σαμπίνα Ντζιούρμαν, περιφερειακή διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε τα εξής: «Μετά την πρώτη μας συμφωνία τον Μάρτιο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε μία νέα χρηματοδότηση με την Energean. Η νέα συμφωνία υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας στην Energean, μία πραγματικά ξεχωριστή ελληνική εταιρεία που εντυπωσιάζει με μεγάλες προοπτικές, καθώς και τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω επιτυχία της. Πρόκειται για μια συνεργασία πάνω στην οποία μπορούμε να κτίσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή