Σε αύξηση κεφαλαίου 10,5 εκατ. ευρώ προχωρεί η ICI ΑΕΕΑΠ

Σε αύξηση κεφαλαίου 10,5 εκατ. ευρώ προχωρεί η ICI ΑΕΕΑΠ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 10,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί το αμέσως προσεχές διάστημα μία από τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) που βρίσκονται εκτός του Χ.Α. Ο λόγος για την Intercontinental International (ICI), του ομογενούς Ελληνοαμερικανού επενδυτή κ. Αρ. Χαλικιά, η οποία, ενώ έχει συσταθεί από το 2013, εντούτοις μέχρι σήμερα παραμένει εκτός χρηματιστηρίου. Πλέον, η καταληκτική ημερομηνία για να εισαγάγει τις μετοχές της είναι ο Μάρτιος του 2017. Στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση, ώστε να ενισχυθεί η διασπορά του μετοχικού κεφαλαίου και να μπορέσει να εισαχθεί χωρίς τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής. Η ICI ΑΕΕΑΠ ελέγχεται κατά 95,24% από την Ajolico Trading Limited, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον κ. Αριστείδη Χαλικιά και τις Ελένη Χαλικιά και Παναγιώτα Χαλικιά.

Υπενθυμίζεται ότι η ICI ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά μετά την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων της Εμπορικής Τράπεζας, τα οποία διατέθηκαν τον Μάρτιο του 2012, στο πλαίσιο της διαδικασία συγχώνευσης με την Alpha Bank. Ωστόσο, έκτοτε η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει λιγοστές κινήσεις, με κυριότερη την απόκτηση ενός ισογείου καταστήματος (σούπερ μάρκετ) και ενός αυτοτελούς κτιρίου γραφείων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής με μισθωτές την Alpha Bank, το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και την αλυσίδα Σκλαβενίτης. Επιπλέον, το 2015 αποκτήθηκε ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. στη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ 12 και Ρηγίλλης στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι αντικειμενικής αξίας 1,53 εκατ. ευρώ και αγοράστηκε έναντι τιμήματος της τάξεως των 846.000 ευρώ, ενώ στο τέλος του 2015 αποτιμήθηκε προς 1,25 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η εύλογη αξία των επενδύσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 54,5 εκατ. ευρώ, έναντι 51 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2014. Αντίστοιχα, επισημαίνεται ότι κατά το 2015 τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 8,19 εκατ. ευρώ, έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 48 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή