Ολοκλήρωσε επένδυση 5 εκατ. στον Βόλο η ΑΓΕΤ

Ολοκλήρωσε επένδυση 5 εκατ. στον Βόλο η ΑΓΕΤ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 5 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο όμιλος τσιμέντων ΑΓΕΤ Ηρακλής, μέλος του ομίλου LafargeHolcim, στη μονάδα παραγωγής του Βόλου. Πρόκειται για την πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου που έχει εκπονηθεί για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου. Με την εν λόγω επένδυση, η εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου στην εσωτερική αγορά, ενώ παράλληλα αναμένεται να τονώσει και τις προοπτικές των εξαγωγών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2016, η εταιρεία προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου στον Βόλο. Στόχος αυτών των εργασιών αναβάθμισης, πέρα από την ενίσχυση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, είναι η περαιτέρω ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κίνδυνο των ανθρώπων που εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες. Επιπρόσθετα μετεγκατέστησε έναν από τους κύριους ανεμιστήρες, με ταυτόχρονη ανέγερση μίας νέας καμινάδας, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την περιστροφική κάμινο του εργοστασίου για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς της και την αύξηση του ποσοστού υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του ομίλου στον Βόλο αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικές της LafargeHolcim. Διατηρώντας περισσότερες από 450 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, για την περίοδο 2011-2015, έχει συνεισφέρει περισσότερα από 150 εκατ. στην τοπική κοινωνία, σε συνεργάτες και σε θεσμικούς φορείς. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, έχουν επενδυθεί πάνω από 45 εκατ. για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του εργοστασίου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή